Hur jag sminkar mig en vanlig dag

Jag har fått en hel del frågor angående hur jag sminkar mig. Så här har ni ett inlägg om hur jag sminkar mig till vardags.
 
 Jag börjar med att smörja in ansiktet med en mjukkräm för att det inte ska bli för torrt när man senare använder puder. Jag har en mjukkräm som är utskriven på recept till mig eftersom jag har väldigt torr hud. Men det finns massor med liknande på varianter. 
 Sen applicerar jag foundation under ögonen för att få bort mörka ringar. Jag använder aldrig foundation i hela ansiktet då jag tycker det känns för tjockt.
 Efter det använder jag puder i hela ansiktet. Det täcker bra samtidigt som det känns luftigt. Detta från IsaDora är min favorit!
Lite rouge på kinderna.
 Och ifyllda ögonbryn. Brynpennan är från H&M. 
 Sist pricken över i:t, mascaran! Jag har aldrig haft någon mascara som gett bättre volym än denna från Maybelline New York. Favoriten!
 Klart! Jag har inte redigerat ansiktet på någon av bilderna, utan det är så det blir :)

GÖTEBORG

Här har ni min dag i bilder.
Kl 12 tog jag tåget till Göteborg med Amanda, och det blev en heldag där. Jag kom hem med jackan nere till höger och ett nytt puder från IsaDora. 
Nu ska jag sätta mig och kolla på nya avsnitt av Dexter, det blir ett toppenslut på en toppendag. 

OUT OF SPACE


 Köpte som sagt den här kepsen i lördags i Göteborg. Har velat ha en Studded Cap länge, var jättenära på att beställa en samtidigt som jag köpte min Studded Bra men det blev inte av. Så nu känns det jättebra att äntigen ha en. En vit också, som jag helst ville ha. Älskar den!
Och tröjan fick jag i julklapp, från notme.se :D Den gillar jag också strakt!

LOVE YOU GIRL

Har haft två jättebra dagar med min tjej, mycket skratt och halka kan jag lova.

27 DECEMBER


Jeans, tröja, väska - Ginatricot / hatt - Carlings / jacka - Issue 1.3 / scarf - H&M / skor - NLY Trend

WINTERLAND



Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto, redigering: jag
Modell: Julia (min tvillingsyster)
 
Var ute och tog några bilder på min syster förut. Kallt var det, men fin är hon!

JULKLAPPARNA

Är väldigt nöjd med mina julklappar iår! Tack mamma, pappa och släkten ♥ 
Jag fick presentkort, två jackor från Issue 1.3 och chicy, en tröja frå Notme, skor från NLY Trend, en skylt/väggdekoration, örhängen, en väckarklocka, pengar, ljus, ramar och en webbkurs i självporträtt av Lina Flodin
 
Jag befinner mig fortfarande utanför Leksand i Dalarna hos min mormor och morfar och tar det mest bara lugnt. Men nu är jag väldigt sugen på att dra med mig kameran ut i kylan för att fånga det fina landskapet här på bild. Kanske kan lyckas få med mig min syster ut också för att ta lite porträtt ;)

GÅRDAGEN

Jag hade en jättebra dag igår, hoppas ni också hade det lika bra! Jag hade på mig en svart långklänning. Men jag har även tänkt att ha den på nyår, så ni får se ordentliga bilder på den då!
Jag fick massor med fina saker också som jag ska visa er senare :D

JULAFTON

God jul på er alla fina!
Det är julafton idag, känns helt galet! Det är nog bara jag och alla barn som längtar såhär mycket ;)
Startade min morgon med julgröt och skinkmacka med familjen framför sista avsnittet av julkalendern. Sen fick jag en superläcker jacka från Issue 1.3 nu på morgonen, jag har på mig den på bilderna ovan.
Nu sitter jag i bilen på väg upp till Dalarna, och när vi kommer fram blir det julbord, kalle anka och julklappsöppning. Mys! 
Ha en toppenbra jul allihopa! 

JULGODIS

Tog några snabba bilder när vi gjorde julgodis förut, gosh så gott! Tror jag skulle kunna äta hur mycket som helst. 
 
Nu ska vi snart åka till min underbara farmor för lite tidigt julfirande, då jag åker till min mormor och morfar i dalarna tidigt imorgon bitti för att fira jul där. Ska bli mysigt!

STUDDED CAP


Keps - N-store / tröja - Topshop / jeans - Dr Denim

JUL PÅ LISEBERG

Jag var i Göteborg med tjejerna hela dagen igår så jag hann inte blogga. Vi hade det toppebra! Först gick vi en sväng på stan, och jag införskaffade lite nya gejer. Bland annat en jul och nyårsklännings som jag kan visa er senare. Sen drog vi vidare mot jul på liseberg, vi där hade vi det hur mysigt som helst!
 
Idag är det en dag var till julafton, det är helt galet! Jag ska vara hemma hela dagen och mysa med familjen, baka julgodis och sånt. Men vi hörs senare! :D

IDAG SKULLE VI JU ALLA DÖ

Är så himla trött just nu. Har suttit och kollat på avsnitt av julkalendern som jag missat nu i typ 2 timmar. Skulle kunna somna. Har ärligt talat ingen aning om hur jag ska orka en fartfylld kväll. Men med brudarna (snyggingarna på bilden bland annat) är det alltid kul! Jag antar att energin snart tar fart, så jag ska väl börja göra mig iordning :D Blir nog en vit byxdress, nitbh och Jeffrey Campbell ikväll.

JULLOV

Jullov ja, äntligen. Känns väldigt bra att ha några veckors lov framför sig. Jag lånade ett vidvinkel objektiv från skolan (Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM) över lovet, så det ska bli väldigt kul att använda! De här bilderna är tagna med det. Är nämligen väldigt sugen på att köpa ett fisheye objektiv.
Ikväll blir det utgång med tjejerna, hoppas på en kul kväll! :D 

TORSDAGSKVÄLL I JULANDA

Åt precis detta goda med pappsen, mums! Börjar faktiskt få lite julkänsla nu ändå :) Ni som är vaksamma vet hur mycket jag älskar stekt ägg och o´boy, och då kan jag berätta att julskinka med senap är också en stor favorit! Håller ni med mig?

NÄR DET INTE BLEV SOM DET SKULLE

 
 Bjuder dagen till ära på lite mindre smickrande bilder på mig från mina olika fotograferingar. Det är tillåtet att skratta, haha! 
 
Sen lovade jag ju i helgen att försöka fixa en video om självporträtt den här veckan, men jag kan inte påstå att det går speciellt bra. Jag är inte så bra på att filma, och dessutom vet jag inget bra program att redigera videor i. Så om ni vet något bra program att redigera filmer i, så får ni jättegärna kommentera det! Annars är jag inte säker på om jag fixar det, jag är ledsen. Hoppas ni inte blir allt för besvikna :(

LET'S DANCE OUR TEARS AWAY



Jag fick kommentarer av er igår om att man måste uppgradera sig på redigeringsprogrammet picmonkey numera för att komma åt allt. Trodde ni hade missförstått något men nu när jag kollar in så märker jag att ni har rätt! Dom har alltså ändrat så att det kostar ca 32 kronor i månaden för att kunna utnyttja allt.
Jag uppgraderade mig nu direkt ändå, det är värt det tycker jag! Det är synd att det inte längre är gratis, men man kan göra så pass mycket där så 32 kronor i månaden är inte så mycket! :)

Före/efter

Det var en del av er som ville veta hur jag redigerade bilderna i det här inlägget, och hur de såg ut innan redigeringen. Så här har ni ett inlägg om det :) 
Jag har tagit alla bilderna med en fjärrkontroll, det gör jag alltid när jag tar självporträtt.
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Redigerad i picmonkey. Ett helt gratis redigeringsprogram online. Jag har photoshop cs5 på min skoldator eftersom jag går media, men jag håller fortfarande på och lär mig. Så jag redigerar i princip fortfarande alla mina bilder i picmonkey, och det kommer man långt med faktiskt tycker jag!
 
Jag har gjort detta med bilderna:
1. Beskurit dem så att bara det vita syns
Basic Edits --> crop
2. Gett bilderna en något blåare ton (för att dem ska bli mindre orange/gula)
Basic Edits --> colors --> Temperature
3. Gjort kanterna/hörnen lite mörkare
Effects --> dark edges 
4. Gjort bilderna lite ljusare
Effects --> curves --> Esposure +1 
5. Ökat skuggor och färger
Effetcs --> Film Stock Velvia
6. Ökat skärpan till 3. 
Basic Edits --> sharpen --> sharpness
7. Gjort ögonen skarpare
Touch up --> eye brighten
 
Observera att jag inte har använt alla effekter fullt ut. Du kan välja hur mycket av varje effekt du vill använda genom att ändra Fade.
 
Hoppas ni förstår! Annars är det bara att fråga :)

YOU DON´T HAVE TO SAY NOTHING, CAUSE YOUR EYES DO THE TALKING

Canon EOS 600d + Canon 18-135/3,5-5,6 + Canon Blixt 430EX II
Foto, redigering: jag
På bild: jag
 
Här ser ni resultatet av vad jag har hållt på med idag! Det blev inte som jag hade tänkt mig men jag tycker ändå att bilderna blev helt okej. Jag rev ur allt som var i sängen och misshandlade den fullständigt genom att hoppa i den i försök att få en bra bild. Dock blev det bara en "hoppbild" som funkade, som jag inte ser helt fruktansvärd ut på. Men det var roligt i allafall :D
 
Vad tycker ni om bilderna?

söndagsmys


Hade en toppenkul kväll igår med fina vänner! Är dock trött idag, men det var klart värt det. Nu har jag precis tagit ett långt bad, vilket var riktigt skönt. 

Du betyder ingenting nej

Kul att ni visade intresse för en eventuell video om hur jag tar mina självportätt. Ska försöka jobba på det under veckan som kommer! :D 
 
Nu ska jag fixa klart mig och bestämma något att ha på mig inför kvällen, kram på er!

SANN KÄRLEK

Det är väldigt många av er som undrar saker om hur jag tar min självporträtt. Jag funderar på om jag ska göra en ordentlig video åt er, skulle ni vara intresserade av det? :D

HELGMORGON

Jag bara älskar att inte behöva vakna till ett tjutande ljud och få sega rejält på morgonen. Hur skönt som helst!  Är dock lite småirriterad för jag har fortfarande inte fått tillbaka min mobil från lagningen. Jag kommer vara mobilfri hela helgen och några dagar nästa vecka, känns sådär. Det är tur att jag har iPaden så att jag kan kolla instagram ;)
 
Det är nog inte långt ifrån snöstorm ute idag, så jag ska nog bara stanna inne och mysa. Senare på kvällen bär det av på lite festligheter hos Axel, men tills dess ska jag inte göra mycket för världen :)

ATT KÄMPA MEN ALDRIG NÅ FRAM

Då var det fredag och det betyder helg, härligt! Kvällen ska spenderas med familjen :)

SÖTFIA

Min lillskrutt till lillasyster är ju bara för söt. 
 
Hösten har verkligen flygit förbi i år, jag kan inte fatta att det redan är lucia och sen jul om ungefär en vecka. Men glad lucia på er i alla fall! :)

LOOK OF TODAY


Tröja - Gina Tricot / leggins - Cubus / hatt - Carlings / halsband - BikBok
 
Köpte som sagt den här tröjan igår, jättemysig! Stoppade i rejäla raggsockar i mina Dr Martens i morse också, så idag slapp jag frysa! ;)

12-12-12

Hallå världen. 
Det är 12-12-12 idag, lite historiskt ändå.
Valde att lyxa till det med Ben & Jerry´s och godis en sån här galet kall onsdag, mums! Har dock inte ätit alls mycket och är redan mätt, men då räcker det till imorgon med! ;)
 
Idag var jag och lämnade in min mobil på lagning. Ni som följer mig på instagram vet att jag har lyckats spräcka hela framsidan, så den ska bytas ut. Men förhoppningsvis är det klart redan imorgon.
 Jag köpte dessutom väldens mysigaste tröja i XL efter skolan på Gina Tricot, ett halsband från Ur & Penn och en mobildekoration med fåglar från BikBok att sätta på mobilen när den är tillbaka. Men bättre bilder på kläderna får ni imorgon i ett outfitinlägg!
 
Annars ska jag inte göra mycket för världen idag. Bara mysa, se någon bra film och lite avsnitt av How I Met Your Mother tror jag! Det är underskattat att ibland inte göra någonting alls :D

EVERY TEARDROP IS A WATERFALL

Fick för mig att dra in stativet och kameran till duschen igår. Vet inte vad det blev för bilder riktigt, men jag lägger upp dem ändå!

WINTER WONDERLAND

Här har ni resten av bilderna jag tog på Stina i söndags. Stackars henne, hon frös nog en hel del, men snygga bilder blev det i alla fall tycker jag!

YOU SAW THE HALF OF ME


 Så typiskt mig att stöka runt i hela rummet för att ta några bilder när jag egentligen verkligen borde plugga, godnatt på er!

I CAN´T LET THE SUMMER GO

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto: jag
Modell: Stina
 
Här är första omgången med bilderna jag tog på fina Stina igår! Ska redigera resten av bilderna imorgon, nu måste jag plugga!

SNÖ, SNÖ OCH MERA SNÖ

Godmorgon på er!
Nu ska jag packa ihop kameraprylarna och gå till Stina för att ha en fotografering i snön, ska bli väldigt kul! Sen åker jag in till Skövde en sväng senare ikväll. Hoppas ni också har en bra söndag!

WINTERLAND

Äntligen fick jag chansen att fota vintern i dagsljus såhär på helgen, det blev lite vintriga porträtt. 
 
Annars hade jag en toppenkväll med fina vänner igår, och idag ska jag spendera dagen som barnvakt åt min lillasyster :)

TGIF

Då var det äntligen fredag, hur skönt som helst! Kommer som sagt spendera kvällen hos mig med fina vänner, och sen drar vi vidare mot Bogrens i Skövde!

GE MIG SOMMAREN TILLBAKA


Åh vad jag saknar sommaren. Årets sommar var sååå bra, allt var så bekymmerslöst och underbart.
 
Nog för att jag gillar vintern också, men i denna snöstorm saknar man allt sommaren! 
Idag hade jag en kort skoldag, vilken var riktigt skönt och behövdes när jag fick sitta på bussen i en och en halv timma innan jag kom hem i denna snön. Sen var jag och handlade lite grejer tills imorgon med Ida, Elin och Amanda. Vi ska ha lite myskväll hos mig imorgon innan vi drar ut och dansar :D

HEJ VINTERLAND OCH JULPYNT

Nu känns det verkligen som om julen har kommit hit på riktigt. Det är jättemysigt att vara inne men ute är det verkligen snökaos! Är dessutom så himla sugen på att ta porträtt och naturbilder ute i snön nu också men det är ju kolsvart när jag kommer hem från skolan. Det får bli av  helgen! :D
 
Nu ska jag sätta mig och skriva ett tal, sug på den ni!

TELL ME SOMETHING I DON'T KNOW, TELL ME SOMETHING I CARE ABOUT

Kappa, päls, väska - H&M trend / tröja - BikBok / jeans - Dr Denim
 
Här får ni lite snabba bilder på hur jag sre ut idag. Det är ju bara för trist att det är kolsvart numena varje dag när jag kommer hem från skolan. Kallt är det också, som tusan. Jag behöver varm o´boy. 

LUSSEKATTER

 Igår bakade vi som sagt äntligen lussekatter hemma. Som jag har längtat, jag har väntat i ett helt år nu. Lussekatter är något av det bästa jag vet, det är vad jag lever på hela vintern :D

IN THE USA

Fick hem denna sjukt snygga bh:n i fredags. Studded Bra heter den, och jag beställde den från dmretro. Den kommer få titta fram under några tröjor i vinter!

MORGONVIEW

Tog några snabba bilder från fönstret, det är ju bara för fint ute.
 
Då var det dags för första advent alltså, börjar faktiskt få lite julkänsla nu ändå.
Idag känns det som om jag har massor att göra! Jag måste dra ut senare och ta ordentliga bilder på snön (det är ju så fint!), sen ska jag baka lussekatter med mammi och lillasyster. Jag ska också ta lite porträtt som jag har en idé till och så ska jag möta upp Karl runt 3 och kolla in julskyltningen i Töreboda :D

DET SENASTE PÅ INSTAGRAM

Bild 1 - Jag och Gustav med kepsar från deras egna märke ajäm. Bild 2 - Jag fick hem en Studded Bra i igår, fler bilder på den kommer imorgon. Bild 3 - Fredagens outfit.
 
Igår tillbringade jag kvällen i Skövde, och idag har jag varit i Göteborg med en saknad Oliver hela dagen. Och dessutom är det snö här nu, wiho!

RSS 2.0