FLOWERS


CHICKIT MAGAZINE

Två av sidorna med mig.
 
Minns ni för längesedan hur jag berättade att jag skulle vara med i webtidningen chickit? Tidningen har nu släppts och jag tycker verkligen ni borde kolla in resultatet! Tjejerna bakom tidningen har gjort ett kanonjobb. Jag fick äran att stå för modesidorna - hela 5 olika outfits visar jag upp. Jätteroligt! 
Andra bloggare som också är med i tidningen är tillexempel Angelica Blick, Tinkerbella och Hofh. 
 
Tidningen kan ni läsa här. Kolla även in deras hemsida chickit.se

PÅ FÖRSTASIDAN

Gick som vanligt in på blogg.se förut men fick till min förvåning se mig själv där. Åh vad roligt, jag blir lika glad varje gång! Min fredag blev helt plötsligt ännu bättre. Stort tack till blogg.se gänget!

HUR DU FÅR BÄTTRE SKÄRPA PÅ DINA BILDER

Jag får så ofta frågor om hur jag "får så bra skärpa på mina bilder". Så jag tänkte ta upp i ett inlägg hur man gör för att får mycket bättre skärpa på sina bilder man laddar upp på sin blogg. Det är inte alls svårt och det är tillgängligt för alla, dvs det är gratis. 
 
Trots att jag nu har photoshop så gör jag det fortfarande i www.picmonkey.com. Just eftersom det är så enkelt och tar så kort tid. Det enda jag har gjort är helt enkelt att jag har förminskat bilden och höjt skärpan.
 
Varför blir det bättre skärpa när jag förminskar bilden?
Det gör jättemycket att förminska bilden bara. När du tar en bild med din kamera är bilden flera tusen pixlar stor. När du sedan laddar upp den på bloggen lägger du upp den i endast ca 400-800 i bredden. Det varierar ju, men jag tvivlar på att du någonsin har över 1000px i bredden på någon bild.
 
När du laddar upp en bild väljer du storlek. Det är förinställt på 600, men du kan välja mellan 100-1000. (I alla fall på blogg.se, övriga bloggportaler vet jag inte). Själv har jag alltid haft 755 pixlar i bredden på mina bilder jag laddar upp i bloggen. (Det är alltså pixlar i bredden de pratar om när du väljer storlek på blogg.se). Om du då har en bild som är 4000 pixlar stor och laddar upp den i 400 pixlar måste bilden krympas massor, och kvalitén försämras enormt. Det går dessutom så mycket fortare att ladda upp den efter förminskningen, eftersom datorn slipper förminska den. Har du tänkt att ladda upp en bild som ska vara 400 pixlar bred, förminska den då till 400 pixlar innan du laddar upp den!
 
Men hur förminskar jag då en bild?
Enkelt! Börja med att gå in på www.picmonkey.com och ladda upp bilden du vill förminska (klicka på Edit a photo). Då ser det ut såhär:
 
Du kommer direkt in på Basic Edits. Välj Resize och ändra siffrorna i rutan jag har markerat till den storlek du vill ha. Vilken storlek du kan ha beror på hur bred din content (din blogg) är. Själv har jag alltid haft 755, men nu när jag ändrade om lite i min blogg förut idag så ska jag nu mera ha 855. Ta den storleken du brukar ha eller prova dig fram! Tryck sedan på Appily
 
Varför ska jag sedan höja skärpan också?
För att sedan göra kvalién ännu bättre kan du höja bildens skärpa lite. Men var försiktig. Man blir gärna lätt ivrig och vill höja den hur mycket som helst. Men tro mig, det blir inte snyggt alls om du höjer den för mycket. Jag brukar höja 3-4 på liggande bilder och 4-5 på stående bilder (eftersom de blir större). Det gör mycket även om du bara höjer till tillexempel 3. 
 
Hur höjer jag då skärpan?
Också detta är väldigt enkelt! Stanna kvar där du är när du förminskat bilden och välj Sharpen. Då ser det ut såhär:
Ändra Sharpness. Men som sagt, ta inte för mycket! Jag skulle säga absolut inte mer än 10. Mellan 3-6 är lagom! Spara sedan bilden på save längst upp över bilden och ladda upp den på din blogg. Glöm bara inte att ladda upp den i någon storlek som är större än den storlek du valt. Tillexempel om du valt 755 pixlar i bredden, välj 800-1000 när du laddar upp den. Den kommer inte bli större än 755 ändå.
 
Här har ni resultatet:
 
FÖRE, här har jag inte gjort något av det jag lärt er ovan. Jag har bara tagit bilden som den var, alltså 3265 pixlar i bredden, och laddat upp den på blogg.se och valt 500. 
EFTER, här har jag förminskat bilden till 500 pixlar i bredden och valt 6 i skärpa, vilken skillnad va?!
Jag hoppas ni förstod det mesta, annars får ni fråga!

NY HEADER OCH PROFILBILD

(Om du inte ser någon förändring tryck f5)
 
Gjorde precis en väldigt impulsiv grej och ändrade headern och min profilbild. Jag har även gjort bloggen bredare så att jag kan lägga upp lite större bilder. Headern skiljer sig väldigt mycket mot vad jag brukar ha - men jag är sååååå nöjd! Tycker verkligen detta ser så mycket mognare och stilrenare ut. Love it! Men det är ju erat tycke som spelar roll, så vad tycker ni om förändringen? :D

I EN SVARTVIT VÄRLD

Är helt slut när jag kommer hem nu för tiden. Som jag nämt så sommarjobbar jag på en förskola för tillfället. Visst är barnen charmiga, men de tar kål på mig! Men imorgon gör jag min sinsta arbetsdag, både sorligt och skönt. Ni får lita gråa bilder idag, precis som vädret.

HEJ RIHANNA

Såhär blev jag firad i morse, med frukost på sängen och paket. Tummen upp! 
 
Ja men vad fick jag nu då? Jo, nämligen en parkettbiljett till Rihanna live i Globen den 22 juli med Karl och Victor, inte illa va!? Plus hela resan till Stockholm. Ska bli så sjukt roligt! Sen fick jag presentkort, pengar och ett paraply. Ett paraply? Haha, ja jag vet. Men jag har verkligen velat ha ett litet eget länge så jag slipper sno alla andras hela tiden. Ett knallrosa dessutom, bättre kan det knappast bli. 
 
Sen vill jag tacka så jättemycket för alla gratulationer från er! Ni är så härliga!! :D

IGÅR VAR JAG 16, IDAG ÄR JAG 17

Hipp hipp hurra idag är det min dag! (Och min tvillingsyster Julias också då såklart, grattis till henne med!). Även om 17 är en riktig skitålder, eftersom man vill bara bli 18, så känns det ändå mycket bättre än att vara 16. Det känns på något sätt väldigt mycket äldre. Igår fick jag även tillbaka min mobiltelefon från lagningen så det känns extra bra. Idag är jag helt enkelt en riktigt glad sjuttonåring!

DET ÄR EN LÅNG VÄG HEM

Idag är det ännu en vanlig måndag. Har jobbat, och fotat, och nu ska jag iväg en sväng till Skövde. Men imogon blir det dock ingen vanlig tisdag. 

FRULLE

Nej, jag äter inte frukost kl 6 på kvällen. Bilderna är från imorse såklart. Idag gick upp i tid och tog en löparrunda samt ett träningspass. Efter det lyxade jag till det lite med bananpannkakor till brunch. Ledighet rockar. Allt blir ju också bara så mycket godare på något sätt om man piffar upp det lite, tillexempel att skära bananerna till hjärtan. Guldkant i vardagen!

BARFOTA

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II 
50mm / Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/400
Foto, redigering, på bild: jag

MIDSOMMAR

Jag hoppas ni alla hade en bra midsommar igår! Själv hade jag det toppen. Jag startade dagen med att gå upp tidigt för att plocka blommor och göra en midsommarkrans. För det är ju ett måste. Sen tog jag och Richard en prommenad i solen och efter det blev det midsommarlunch. Den kan ni beskåda på bilderna ovan. Hur gott som helst! Senare på kvällen åkte vi iväg till Axel och firade midsommar med ett härligt gäng. Vädret blev ganska mycket sämre sen men vi klarade oss hyffsat bra från regnet. Det är synd att midsommar bara är en gång per år, tycker det är en sån mysig dag!

SOL MED BEN OCH JERRY

Har spenderat kvällen i stugan med Richard. Härligt är det minsta man kan säga! 22 grader i vattnet satt fint. Nu blir det hamburgare i kvällens sista sol. Ser fram emot morgondagens midsommarfirande! 

KVÄLLSDOPP

Var iväg till Korssjön med familjen ikväll och tog ett kvällsdopp, jisses vilken varm dag det har varit! Men jag klagar inte. 
 
Jag har spenderat dagen på jobbet (sommarjobb på en förskola i Töreboda) mellan 8-16, sen var jag helt slut kan jag lova. Nog för att barn är gulliga, men deras energi tar aldrig slut. Aldrig. Sen åkte jag iväg till Skövde med mamma och lillasyster för att lämna in min mobil på lagning. Jag vet inte om ni märkt det men ingen har nog större otur med mobiltelefoner än jag. Den här gången har allt ljud slutat fungerat. Kul? Lagom. Men den ska vara klar om ca en vecka, hoppas verkligen det blir så också.
Jag köpte även en klänning att ha på midsommar när vi var i Skövde, men den får ni se senare i veckan! Vi avlsutade med väldigt god mat på Mamma Mia, och sen åkte vi hem till Töreboda igen för ett dopp i sjön. Härligt härligt.

FÄRGLÖST

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II + reflexskärm silver
50mm / Iso: 200 / F1,8 /  Slutartid: 1/50
Foto, redigering, på bild: jag

Det här blev resultatet av bilderna jag fotade tidigare idag. Min första tanke var att ha dem i färg men jag föll tillslut för det svartvita ändå. Vad säger ni om dem, har ni någon favorit?

IN ACTION MED MIG SJÄLV

Haha! Bjuder på en bild Julia precis tog på mig. Tänkte att det kan vara roligt att se lite behind the scenes bilder. Håller på att ta lite självporträtt, resultatet får ni se ikväll!

GRILLKVÄLL VAR DET JA

Det blev en riktigt mysig grillkväll med vännerna hos Amanda igårkväll. Vi hade så roligt att jag helt glömde bort att ta bilder. Så ni får nöja er med en bild på Emil när han grillar kött, och en på Ida när hon äter kött. 
 
Har ni förresten lagt märke till hur duktig jag har varit och svarat på alla kommentarer de senaste dagarna? Roligt va? Jag ska allt försöka fortsätta med det!

NEW IN

Jag hade en jättebra dag i Stockholm igår med Stina. Fotojobbet gick riktigt bra tror jag och efter det blev det shopping. Här ska ni få se vad jag köpte!
Ett par svarta byxor från ZARA. Kunde inte låta bli att slå till, så snygga! Köpte också skorna på bilden, från H&M. Toppen är en body men den köpte jag inte igår (från nelly.com).Jag köpte även att par helt vanliga svarta ballerina skor, också dom från H&M.
Så svängde vi förbi Urban Outfitters och jag köpte ett par nya Levi's shorts. Ett par som sitter lite lösare den här gången, tycker så mycket om dem! Toppen har jag köpt tidigare från Topshop.
Och så köpte jag två nya bikinis. Likadana fast olika färger, lite tråkigt kanske men de var så fina. Från cubus.

SOMMARLOV

WIHO! Äntligen tar jag och min härliga klass sommarlov, känns helt underbart. Dock börjar jag sommarjobba på en förskola redan på måndag, men jag är nöjd ändå! Ikväll blir det grillkväll hos Amanda med ett härligt gäng, man måste ju fira in sommarlovet lite. Kameran får följa med så jag visar er bilder imorgon :D

NI ÄR BÄST

 

FACE

Kom precis hem från Skövde och kände för att gå ut och ta lite snabba bilder innan solen gick ner. Det resulterade i dessa ansiktsbilder. Vad tycker ni, gillar ni dem bäst i svartvitt eller färg?
 
Då var det onsdag och två dagar kvar till skolavslutning och sommarlov. Det känns fortfarande som ett skämt, jag kan inte förstå att det är sant! Hur underbart!?
Idag hade jag lyx med sovmorgon till 12:30 och slutade en halvtimme senare. Men jag stannade kvar i Skövde och drog till Karstorp en bit utanför med Elvira, Erik, Fanny och Carro för att ta vara på solen och spela lite volleyvoll. Volleyboll har blivit min grej lite den senaste tiden. Jag är inte speciellt bra på det, men det är ju bara så roligt!
 
Nu ska jag ta och stoppa kamerabatteriet på laddning för imorgon ska jag nämligen åka till Stockholm på ett fotojobb. Jag ska fota lite stadsbilder till ett företags hemsida. Ska bli mycket roligt! Är dock väldigt nervös, men jag hoppas det går bra :D

PÅ ÄNGEN

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto, redigering: jag
Modell: Oliver
 
Tog lite snabba bilder på Oliver igår när han kom hem till mig. Sen spenderade vi resten av kvällen vid kanalen tills solen gick ner. Härliga sommarkvällar.

BALFOTO

Idag har jag varit i Hjo och fotat ett häng stundenter inför deras studentbal. Alla var så fina! Jag blir bara så sugen på att dra på mig en balklänning och högklackat igen! Det är något speciellt med att få klä upp sig sådär. 

SOMMARDAGAR

Som jag nämnde så har jag spenderat en del dagar i vår sommarstuga nu med familjen och pojkvännen min. Lovely. Som ni säkert också listat ut har vi även en båt där. Det är något av det bästa som finns att dra ut med den på kvällarna. Här har ni en bilbmomb. 

NU ÄR DET SOMMAR

Förlåt för att jag har uppdaterat så dåligt de senaste dagarna men det har varit otroligt fint väder och jag har gjort massa skoj! Bland annat så har jag spenderat en del tid i min sommarstuga där jag även är idag, hur underbart som helst. Jag har massor med bilder att visa er! Men just nu befinner jag mig i våran båt och solar. Jag har inte heller med mig någon dator, men imorgon lovar jag att ni ska få en ordentlig uppdatering med bilder!

Kram på er!


NATIONALDAGEN

Jag vill leva jag vill dö i Norden. Ja, idag har älskade Sverige nationaldag, lite uppmärksamhet förtjänar det väl ändå? Jag var och kollade på musikkåren och drillflickorna (min lillasyster är med där) i Töreboda som uppträdde idag. Trevligt trevligt. Jag hoppas ni alla har haft en bra nationaldag och hissat flaggorna!
 
Senare idag åkte jag och Richard upp till min sommarstuga och spenderade restan av dagen där. Med risk för att låta töntig, men åhhh så härligt det har varit. Tog massor med bilder där med, men dom får ni se imorgon!

LÅNGT OCH SVART

Klänning - Ginatricot / halsband - BikBok / skor - Sixtyseven / solglasögon - Urban Outfitters 
 

SNEAK PEAK

Hade på mig mina nya skor och en ny svart långklänning idag. Hela outfiten ska ni få se imorgon! Här har ni en svartvit smygtitt sålänge. 
 
FÖRRESTEN - en köpare drog sig ur angående min mini-bloppis. Så den vita fina klänningen är fortfarande till salu. Kolla här. Maila mig om ni är intresserade: [email protected]. Ni borde passa på, denna klänningen är hur fin som helst, men jag tror tyvärr inte att jag kommer få tillfälle att använda den igen. 

SOMMARKÄNSLOR

Var ute med min lillasyster igår en sväng och tog lite bilder. Man får ju passa på när naturen är som vackrast.

INSTAGRAM @ TILDAENGDAHL

Lite av det senaste på instagram. Tildaengdahl heter jag där, följ mig gärna om ni vill! Jag uppdaterar dagligen :D

NEW SHOES

Här är skorna jag köpte igår, tycker verkligen om dom! 1095 kr från sixtyseven, men jag hade turen att få 20% rabatt på grund av VIP-kvällen. De kommer användas flitigt kan jag lova!

ANGELICA BLICK OCH NYA SKOR

Som jag nämnde så var jag på VIP-kväll på skoaffären DNA i Skövde igårkväll med Lovisa och Fanny. Vi träffade också Angelica Blick som hängde där. Hon var hur snäll och gullig som helst, himla trevlig person! Jag köpte även ett par ursnygga skor som jag ska visa er senare :D

MINI-BLOPPIS

Jag tänkte passa på att sälja två klänningar idag. Tycker egentligen väldigt mycket om båda men jag tror inte att jag kommer använda de igen. Men snygga är de verkligen! Vill du köpa någon av dem, eller bara veta mer? Maila [email protected].
Storlek: XS
Pris: 130 kr + 39 kr frakt
Beskrivning: Krämvit spetsklänning med djupt urringad rygg. Hade den på min skolavslutning förra året, därav använd endast en gång. Köpt på nelly.com för 399 kr.
 
Köpa? Maila [email protected]
 
SÅLD
 
Storlek: 36
Pris: 130 kr + 39 kr frakt
Beskrivning: Svart långklänning med transparent rygg. Hade den på nyårsafton förra året, så även denna är bara använd en gång. Köpt på Ginatricot för 399 kr.
 
Köpa? Maila [email protected]
 
SÅLD
 
Undrar ni något är det bara att fråga :D

BLAND TEGEL

De här bilderna tog Malin snabbt på mig med min kamera när vi var uppe i ett klocktorn i Tyskland. Satt och pillade lite med dem i photoshop och jag måste erkänna att jag gillar dem. 
 
Jag kan inte minnas förra gången jag fick sova ut och inte väckas av en väckarklocka. Det måste vara minst två och en halv vecka sen. Men idag fick jag göra det, och gosh vad skönt det var. Såg att solen lyste så jag tog på mig bikini och la mig ute i en solstol. Men självklart så kommer två enorma moln så fort jag kommit ut. Så jag gick in igen för att blogga lite.
 
Senare idag ska jag ta mig in till Skövde och möta upp Fanny och Lovisa. Vi ska gå till DNA och träffa Angelicka Blick. Ska bli mycket roligt! Det är även 20% på alla skor där idag så vi får se om jag får med mig ett par hem.

RSS 2.0