PÅSKFIRANDE, FÖDELSEDAGSFIRANDE OCH FEST

Gårdagen slutade inte riktigt upp som vi hade tänkt oss.
Först var det meningen att vi skulle äta lite påskmat och fira påsken ihop. Men när vi väl var och handlade köpte vi tacos istället. Sen fyller ju våran fina vän Stina 17 år idag så vi tänkte passa på att fira henne också. Väl hemma hos mig gjorde vi tacos, bakade tårta och firade underbara Stina! När vi ätit upp blev vi festsugna och kom i samma veva på att det skulle vara festligheter utanför Töreboda ikväll (ca en mil från mig). Vi blir så sugna så vi börjar spontant gå den här dryga milen till festen men det slutade med att vi blev upplockade och fick skjuts (som tur var!). Och väl där hade vi ett jätteskoj slut på kvällen! Spontan med ack vilken rolig kväll det blev!

HAPPY EASTER

Man måste ju bara älska påsken. Massor med fina färger överallt och massor av godis. Vem tackar nej till det?
 
Ikväll kommer ett härligt tjejgäng hem till mig för att fira påsken lite. Det kommer bli god mat och massa prat om allt och inget, helt perfekt alltså.

CAP

Fyndade den här döläckra kepsen på Beyond Retro inne på Topshop i Göteborg i tisdags för 79 kr. Sånt gillas! 
 
Spenderade hela kvällen igår ute med Oliver. Vi satt mot en vägg i lä och solade oss och bara pratade ända tills solen gick ner. Det var hur skönt som helst. Ikväll ska jag ta mig till Skara för att tillbringa kvällen med Richard, blir nog toppen!

GÅRDAGEN

Här har ni två bilder på oss från igår på Bogrens, där vi var. Visst är mina tjejer för snygga! Med er går det inte att ha en tråkig kväll. 

SCONES

Bakade scones til frukost idag, alltid lika gott. Såg att Stina tittade in här igår också och sa hej, söt-stina! Kvällen igår blev lyckad och vi hade jätteroligt!

UTGÅNG

Hej på er!
 
Stina här, matildas kompis! Ville bara titta förbi och säga hej!
Just nu är vi ett härligt gäng människor hemma hos Matilda och ska snart iväg och skaka rumpa för en kväll på dansgolvet! :D
 
Hoppas alla där ute har en fin kväll precis som vi! 
 
Tack för mig/Stina

MOT GÖTEBORG

Ska alldeles strax lämna huset för att bege mig mot Göteborg med Amanda. Ser ut att bli en riktigt bra dag med god mat och shopping! Har fortfarande inte alls vant mig vid att ha så här blont hår, har aldrig haft det tror jag. Det känns som om jag har en peruk på mig, haha! Men jag börja tycka om det mer, och tack för alla era snälla kommentarer igår! Det kändes bra att många av er tyckte det blev bra. 
Byxorna på bilderna är nya också, jag köpte dom igår. Älskar mönstret och att de är så höga i midjan. Visar er bättre bilder en annan dag. 
Kram på er!

SHORTER AND BLONDER HAIR

Kom precis hem från frisören med kortare och blondare hår. Klippte det lika kort som förra gången jag klippte mig, och gjorde en hel del blonda slingor. Gillar längden starkt men är lite osäker på färgen. Jag hoppas jag vänjer mig! Ni får försöka tänka bort att jag är illröd i ansiket på alla bilder, men det var så himla varmt inne haha.

instagram @ tildaengdahl

Det senaste på instagram, tildaengdahl heter jag där. Följ mig gärna, jag uppdaterar dagligen.
 
Idag har det var en sån där riktigt skön söndag. Startade dagen långsamt med god frukost framför tv:n. Senare åt vi våfflor i växthuset där det var riktigt varmt. Så jag satt kvar där i solen i några timmar med min lillasyster. Sen fick jag träningsryck och drog ett ordentligt träningspass och en springrunda. Så nu är jag helt död i kroppen, men det känns bra!

GOD MAT OCH FINA MÄNNISKOR

Musikalen igår (All Shook Up) var riktigt bra, jag är imponerad. Kameran hade jag med mig men precis innan föreställningen skulle starta säger de att alla fotografier är förbjudna. Så där sprack min plan. Därför får det bli bilder på mamma, pappa, Karl och mat från innan musikalen när vi var och åt. Kan säga att jag var i matkoma resten av kvällen, men ack så gott det var!

SPRING

Jeans - Ginatricot / tröja - H&M / halsduk - MQ / jacka - Ginatricot / skor - H&M / brillor - Urban Outfitters
 
Solen lyser ute och himlen är blå. Nu är jag verkligen sugen på vår.

DON'T WANNA LEAVE MY BED

07:40 visade klockan idag när jag vaknade. Helt otroligt, men jag var klarvaken. Det kändes hemskt att gå upp så tidigt på en helg så jag sträckte mig efter datorn och såg på Love And Honor innan jag steg upp. Väldigt bra film. 
Idag ska jag försöka plugga och städa rummet innan ikväll för då bär det av till Mariestad för att kolla på musikalen All Shook Up. Där bland annat min kära vän Amanda är med, kommer nog bli toppen.

FEATHERS

Canon EOS 600d + Canon 18-135/3,5-5,6 
Iso: 200 / F3,5 /  Slutartid: 1/20
Foto, redigering, på bild: jag
 
Här har ni resultatet av bilderna jag tog när jag kom hem efter skolan. Det gick knappt att se någolunda normal ut i ansiktet när man låg sådär, och dessutom sken solen jättestarkt in genom fönstren. Så emellan bilder ligger jag och torkar tårar, haha. Plus att jag var livrädd att den tunga kameran och objektivet skulle ramla ner i ansiktet på mig eftersom stativet inte stod speciellt stadigt i sängen. Men jag överlevde, och kul var det allt!

PÅSKLOV OCH JAG UMGÅS MED FJÄDRAR

Bjuder på några oredigerade godingar på mig från tidigare idag, haha. Tog lite självporträtt med påskfjädrar när jag kom hem från skolan. Ska kolla igenom de seriösa bilderna och redigera dem nu så dom kommer upp kväll!
 
Annars visar nog bilderna också hur glad jag är idag, det är ju påsklov! Känns helt fantastiskt att få vara ledig ett tag. Dessutom lyser solen och alla bitar fallar helt enkelt bara på plats idag. Hoppas ni haft en lika bra dag som jag!

NEW SHOES

Köpte dessa ursnygga Jeffrey Campbell på DNA idag efter skolan. Har varit helt förälskad i dom flera veckor, men idag bestämde mig för att äntligen köpa dom. De kommer bli väl användna i vår och sommar!

LET´S KILL THE SNOW

Skor - Jeffrey Campbell / topp - BikBok / jacka - BikBok / byxor - Dr Denim
 
Trotsde kylan idag och valde magtöja. Men jag hade en pälsjacka över ute såklart. Det gick bra inomhus men shit vad kallt det är ute! Har varit en mindre snöstorm idag med iskalla vindar. Nu är det ändå mitten av mars, våren borde vara på gång. Jag hoppas verkligen på ett varmare påsklov nästa vecka!

ÅH DU SEGA MÅNDAG

Var på anställningsintervju direkt efter skolan för sommarjobb, vilket gick bra och jag hoppas på det bästa! Sen hade jag turen och fick med mig en solstråle hem kallad Amanda. Vi åt god mat och pratade om allt och inget, passade bra en seg måndag som denna.

THEY SAY LIFE IS A BATTLEFIELD, I SAY BRING IT ON

Jacka - BikBok / linne - BikBok / keps - N-store / jeans - Dr Denim
Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II 
Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/1000
Foto, på bild, redigering: jag
 
Idag har jag minsann tagit bilder! Ska nämligen vara med i en nystartande webbtidning som heter Chickit tillsammans med bland annat bloggarna Tinkerbella & Hofh. Jag ska vara med på modesidorna med 5 olika outfits, så det är vad jag har hållt på och fixat med idag. Lovar att länka webbtidningen så fort den kommer ut, så att ni får se resultatet. Här har ni ett smakprov på en av outfitsen så länge.

SÖNDAGSBRUNCH

Var uppe med tuppen idag och gjorde amerikanska bananpannkor med massa frukt och bär. Hur gott som helst!

COZY SATURDAY

Okej, jag kan säga att jag är betydlgt gladare nu än i torsdags! Var tvungen att lämna in datorn och det sved, men nu är det i alla fall gjort. Hade dessutom en jättebra kväll igår, och kom hem runt 4 idag. Sen dess har jag inte gjort mycket för världen. Bara myst ner mig i sängen med nya numret av SOLO, den godaste chokladen och passions frukt.

FINALLY FRIDAY

Hej på er era härliga typer!
Äntligen är det fredag igen, inte en dag försent. Befinner mig för tillfället väntandes i Skövde och är på väg till Skara för att träffa R och spendera natten där. Ser ut att bli en mysig kväll!

Slänger in en bild på mig från imorse och en på fina mamma när vi var och fredagsfikade förut. Så gott det var!


I MINA HÖRLURAR JUST NU

 
 
 
 
Idag har det varit långt ifrån min turdag. Det har till och börja med varit svinkallt, jag som verkligen trodde att våren var på väg. Sen har min skoldator gått sönder så jag känner mig helt handikappad. Måste lämna in den på lagning imorgon och kommer bli utan den länge. Tog dessutom med mig min egna dator till skolan för att kolla om jag kunde installera våra program på den datorn så länge, men det funkade inte. Så jag släpade alltså två datorer till och från skolan helt i onödan. Tro mig, det var svintungt. Och som grädde på moset har jag namnsdag idag. Sämsta namsdagen någonsin. Tur att det finns bra musik som kan pigga upp en. Dessutom är det fredag imorgon, och jag längtar som en galning.

SKINNY LOVE

Ger er två bilder från i måndags i färg onsdagen till ära. Kan inte bestäma mig om sista bilden är känslosam och vacker, eller bara konstig och ful. Vad tycker ni?

12 MARS

Jag hade studiedag igår vilket betydde långhelg, det satt inte alls fel. Men idag var det tillbaka till skolan som gällde. Nu har jag precis kommit hem och ska försöka plugga lite och ta mig något gott att äta.

NO COLOURS

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II + reflexskärm silver
Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/400
Foto, på bild, redigering: jag

TACO & MELLOKVÄLL

Som jag nämde kom ett härligt häng från klassen hit igår kväll för att laga tacos och kolla på melodifestivalen. Haha, det blev hur galet och roligt som helst. Tack fina ni för en toppenkväll! 

SATURDAY

Jag har gått och blivit sjuk. Jag som i princip aldrig blir sjuk och så blir jag det den här helgen, vad är oddsen? Har feber och otroligt ont i halsen. Tekoppen blir min närmsta vän idag. Men trots detta hade jag en väldigt bra fredag, richard kom hit och det blev en riktigt bra kväll.
Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting och försöka vila upp mig inför kvällen. För då kommer en del från klassen hit för att ha tacomys framför Melodifestivalen. Det ska bli kul, men nu - sova. 

ÖRHÄNGEN

Fick hem dessa superfina örhängen från Lina Strid igår. En härlig tjej som gör egna örhängen. Ni hittar dem här
 
Jag kan också passa på och säga att det finns fler plagg från bloppisen som ännu inte är sålda pga återbud. Kolla in här om ni är intresserade. 

I´M A PLAYER

Linne - BikBok / jeans - Ginatricot / jacka - Issue 1.3 / Mössa - Urban Outfitters / ryggsäck - chicy.se / skor - Dr Martens

Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/1000
Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto, på bild, redigering: jag
 
Här har ni bättre bilder på ryggsäcken jag beställde hem förra veckan. Gillar det riktigt mycket och den är dessutom så praktisk!
Tog bilderna i växthuset förut, och det var hela 30 grader där inne! Det är ju så härligt att solen tittar fram nu för tiden.

PIZZA OCH MUSIK

Två bilder från igår.
 
Igår hade jag den bästa onsdagen på länge. Hade sådan tur att sista lektionen var inställd så vi slutade redan vid 12 så åkte jag hem och lunchade med mamma i Töreboda. Sen åkte jag in till Skövde igen och mötte upp Stina och vi tog bussen till Skara. Väl i Skara mötte vi upp Oliver, pratade lite med honom och sen blev det pizza. Jag har ätit LCHF och tränat i flera veckor nu så det var dags för en pizza! Vi fort vi ätit upp gick vi till bowlingen i Skara och kollade på när musikprogrammet i Skara (där oliver går) uppträdde. Träffade även mycket annat roligt folk och det blev en jättebra kväll!

YUMMY

Idag var tåget jätteförsenat när jag skulle hem. Jag satt på resecentrum i en och en halv timma innan jag äntligen kunde åka hem. Väl hemma gjorde jag iordning ett riktigt gott mellanmål, tyckte att jag förtjänade det. 

TVÅ PLAGG KVAR FRÅN BLOPPISEN

Det är fortfarande två plagg som inte blivit sålda från bloppisen. En vit spettopp och en rosarandig t-shirt. Läs mer här. Köpa eller veta mer? Maila [email protected].

DEN ENDA VÄGEN UPPÅT NU ÄR NER

Linne - BikBok / shorts - Levis 
Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/220
Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto, på bild, redigering: jag
 
Här är en av grejerna jag köpte igår, ett superfint linne från BikBok.
Var bara tvungen att göra något roligt förut så jag tog de här bilderna. Har nämligen suttit med så mycket läxor hela dagen nu att jag börjar bli konstig i huvudet. Men jag måste få klart det!

TOPPENLÖRDAG

Jag hade fullt upp igår och hann verkligen inte blogga, men en riktigt bra dag blev det! Åkte först till Skövde med Elin en sväng på förmiddagen och köpte lite grejer som jag lovar att visa er en annan gång. Sen tog jag en prommenad med Oliver när jag kom hem, och senare åkte han och jag iväg till Karl för att spendera kvällen där. Både Karl och Oliver går musikinriktning på gymnasiet och är jätteduktiga. Så vi sjöng och spelade en del och hade det trevligt helt enkelt. Efter det gjorde vi tacos och såg på Melodifestivalen.
Jag filmade Oliver och Karl på skoj när de sjöng Locked Out Of Heaven med Bruno Mars, vilka vänner jag har va! Singlar båda två kan jag tillägga tjejer. 

DET SENASTE PÅ INSTAGRAM

Instagram @ tildaengdahl

FRIDAY

Det är fredag och solen skiner, underbart! Jag fick hem en ursnygg ryggsäck från chicy.se igår som jag bär idag. Men bilderna ger den inte alls rättvisa, ska visa er bättre bilder på den en annan dag. 
Efter att olika planer om min fredag rasade ska jag bara stanna hemma med familjen ikväll och mysa. Det blir god mat och mycket frukt och bär framför tvn ikväll, blir toppen!

RSS 2.0