hemmagjord studio i dåligt ljus utan blixt

Hur jag fotade de här bilderna.
Bakgrund - Ett svart överkast som jag har tejpat fast över min garderob. Man får ta vad man har! ^^ En vit bakgrund, såsom ett vitt överkast eller ett lakan, skrynklar lätt och det blir inte en riktig vit färg. Därför kör jag nästan bara på svart, för att då får man till en riktig svart bakgrund. Funderar på att köpa en riktig vit bakgrund från scandinavianphoto.

Taklampa - Sprider ett lätt och mjukt ljus över hela rummet, så det inte bara komer ljus i ansiktet, även om det är där det ska vara mest ljus.

Stativ - Som jag sätter kameran på när jag tar korten. Sen har jag en fjärrkontroll och tar bilderna med.

Lampa & reflexskärm silver - Lampan lyser på reflexskärmen som speglar ljuset på bakgrunden, där jag står. Det blir ett silvrigt/vitt ljus då istället för gult om lampan hade lyst direkt på mig. Reflexskärmen hänger på mitt gamla stativ och stolen stödjer upp den.

För att få till det rätta ljuset måste jag också ha rätt hög ISO, stor bländare och rätt kort slutartid eftersom det är så mörkt. Jag hade mitt Canon EF 50/1,8 II objektiv och körde på de här inställnigarna:
ISO: 800
Bländare: 1,8
Slutartid: 1/50

Vart allt är köpt hittar ni här.

Undrar ni något mer får ni fråga! :D

Q/A

Hej på dig! Tusen tack, så glad jag blir! :D
Självklart, det står "spotify" i min menyspalt till vänster. Det är bara att klicka där. Hittar du inte kan du också klicka här, för min spellista :D kram på dig!

heaven

Lite kreativa bilder jag precis tog. Har kopplat datorn till tv:n och lyssnar på musik och dricker te ♥


Tjabbatjenahallå!
Sen i fredags har jag varit med världens bästa pojkvän, så uppdateringen har varit lite halv taskig. Det har varit hur mysigt som helst verkligen. I går till exempel gjorde vi tacos och satte oss i soffan framför tv:n. Vi tände massor av ljus och såg på The Notebook + typ 7 avsnitt av dexter ♥

Nu har jakob precis åkt, och karl tittade in. Vi ska ha lite av våra inte allför seriösa samtal och... sen vet jag inte vad vi hittar på!

Ha det bra nu mina grymmes läsare som stannar kvar fast min blogg är skittrist just nu, men det kommer bli förbättring! Puss på er! :D

All the cute things you do simply tickle my heart ♥

Haha biffarna.. Inga kommentarer om vad jag gör med min mun.
Haha, gullig jag är..

Förstår ni hur mycket jag fick tjata på jakob för att han skulle vara med på kort! Men jag lyckades till slut, hihi ♥ Var ju som sagt hos han idag, supermysigt. Och min helg kommer bli sjukt grym. Fredag, lördag och lite söndag med jakob. Sen karl! :D

Nu väntar sängen, hejdå! :)

ännu en dag

Den här jeansvästen köpte jag igår, älskar den!

Nu ska jag dra till skolan, och efter det åker jag till jakob :)

.


dagens,

Skjorta, linne - Gina / leggins - Vero Moda / iPhone skal halsband - Glitter

Idag drog jag till skövde efter skolan med julia & Carro. Jag är sjukt nöjd över mina köp, som ni kommer få se massor av. Nu ska jag kolla på dexter :D

live, love & laugh

Kände för lite fashion och känslosamma bilder ikväll, så jag plockade fram kameran, stativet och självutlösaren! Blev helt okej nöjd, mest nöjd med redigeringen tror jag! :)

KALLA dagar

Hahah jag är galen.

Idag är det sjukt kallt, så när jag kom hem blev det mys på hög nivå. Nu ska jag se klart på top model :D

min dag i bilder

Nu ska jag försöka läsa lite musikhistoria och sen se på några avsnitt av dexter :D

tildaengdahl @ instagram

För er som har iPhone får ni gärna följa mig på instagram! Jag heter tildaengdahl. Klicka på bilden :D

WÄÄÄUUHH

VAD ÄR DET HÄR?!?!? Jag trodde det var ett skämt först när jag loggade in på Picnik, mitt älskade redigeringsprogram.

PICNIK SKA LÄGGAS NER, den 19 april är de borta. FÖRSTÅR NI HUR MYCKET JAG GRINAR JUST NU, JAG SKOJAR INTE. Mitt älskade picnik som har varit med mig sen den dag jag började fota, som har varit med mig när jag sket i photoshop och fördjupade mig i picnik istället. Jag kan picnik i varenda vrå och vet precis hur jag ska utnyttja det. Vart ska jag nu redigera mina bilder, jag kan ingenting om adobe photoshop. Jag vet inte vad jag ska göra, jag bara lipar just nu. Jag kommer verkligen känna mig helt handikappad, en del av mig kommer att försvinna. Fml, älskade picnik vila i frid, jag glömmer dig aldrig ♥

hemma

Hej på er! Jag vet att min blogg är jättetråkig numera, skittrist rent ut sagt. Men jag har inte tid att fota lika mycket längre eftersom jag har jakob. Jag hoppas ni förstår det, men jag ska försöka bli bättre! :)

Hela min helg har i alla fall tillbringats med jakob som sagt. Vi är så tjocka, vi har bara ätit och sett på dexter i princip. Hihi, rätt nice faktiskt. Men nu är jag hemma, och måste plugga musikhistoria. Men jag springer nog över till karl en sväng ikväll också.
Ett av mina och jakobs mästerverk i helgen. Mums
Nu ska jag försöka läsa lite, hejdå! :)

Skövde

Hej på er! Igår hann jag inte blogga, jakob sov hos mig. Idag har jag och jakob varit på arena och badat med becca & pontus, och nu sitter vi på McDonalds. Ikväll sover jag hos jakob, super mysigt!

Hoppas ni har det bra, kram på er! :)


till skolan

Hej på er! Såhär ser jag ut idag, nu ska jag bege mig mot skolan. Och efter det ska jag till jakob :D

när man har tråkigt en onsdag kväll


Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II + stativ, självutlösare, hårfön och reflexskärm silver
Foto & på bild: jag

Hade inget för mig ikväll så jag fick kicken att fota lite :D

Jakob ❤

Bästa Jakob har varit här hela dagen. Haha vi hade gräddkrig ❤ Nu ska vi krypa ner i sängen och se på film sen sova, kram på er! :)

 


vännen

Har tillbringat kvällen med karl, vi tog lite kort och drack o'boy ♥

pudding och kaka

Fråga inte hur jag håller kameran..

Förlåt att jag inte har bloggat på så länge. Men jag har spenderat tre dagar med världens bästa jakob, galet bra har jag haft det! Han kommer bli sur för de här bilderna men det får han bli, för jag tycker han är sjukt söt, hihi. Jag ska försöka blogga bättre, men jag har haft det så bra nu så jag har glömt bort det :D

Mot jakob


 


kreativiteten flödar

Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Så jag plockade fram kameran och tog kort på allt. Ett mycket kreativt inlägg det här!

sunset

Så himla fin himmel ikväll, så var bara tvungen att ta några bilder, hihi.

Usch usch usch så trött jag är på skolan, helt sjukt, och det har inte ens gått en vecka! Men för tillfället har vi inga läxor utom musikprov om två veckor, så idag har jag gjort precis ingenting. Skönt men ändå rätt trist. Men i morgon är det fredag! (den trettonde, buuuuuh). Haha, i allafall ska det bli sååå skönt med helg! Den kommer spenderas med jakob, illgrymt! :D

frågor och svar

Hihi, ah vet ni vad, det är det! Jag brukar inte ta upp allt för privata saker i bloggen eftersom så många kan se det, men det här är klart att jag ska berätta. Och ja, jakob är nu min pojkvän :D

Hihihi pudding ❤

Hehe jakob kommer döda mig men det struntar jag i! :D Så söt!

image description

 


Julia

Jag fick skynda mig att ta några bilder på julia efter skolan, för nu är det redan mörkt. Bilderna blev ändå okej :)

Nu blir det top model! ♥

matilda

Åh herregud. 2004-2006 älskade jag att stå på scen både genom att sjunga och spela teater (vilket jag faktiskt gör fortfarande). Fast då trodde jag att jag var hur grym som helst på det också. Jag tyckte också att jag var jättefin, vilken idag är en bra fråga...

2008 hade jag min egna lilla wannabe fjortis period och fick för mig att färga håret blont, vilket blev illgult, men det förnekade jag. Sen klippte jag också lugg, men den växte så snabbt så att jag fick klippa den själv. Första gången jag skulle göra det slant jag med saxen och klippte helt snett. Jag frågade mamma och mina kompisar om det syntes, dom sa nejdå. Jag kommer aldrig förlåta dom för deras lögn ;)

2009 började jag fatta hur gult mitt hår var och färgade det brunt igen. Både 2008 och 2009 var jag också väldigt förtjust i tjocka tröjor, vilket är ett mysterium för jag såg hemsk ut.

2010 förstod jag vad plocka ögonbrynen var för något, vilket jag verkligen behövde. Håret hade också blekts väldigt mycket sen jag färgade det brunt och jag hade även börjat göra blonda slingor. Jag överredigerade också alla mina bilder.

Våren 2011 gjode jag fler blonda slingor och blev tillslut nöjd med hårfägen. Innan brukade jag bara platta håret men nu började jag också locka det ibland.

Hösten 2011 - här har det hänt grejer. Jag har för det mesta slutat platta, locka och föna håret och låta det vara det naturliga, vilket har resulterat i att det växt mycket! Och så har jag fortsatt med att fylla på utväxten med blonda slingor varje gång jag klipper mig, det är den här hårfärgen jag vill ha :D

Och så 2012 - så här ser jag ut idag! 15,5 år gammal och 169 cm lång. Det har hänt en hel del genom tiderna kan man säga! Och i inlägget under ser ni bilder tagna så sent som idag! :)

Och försök att inte skratta för mycket åt alla bilder, det krävdes mod att lägga upp det här inlägget ;)

sista dagen i frihet

Idag är det sista dagen på jullovet och i morgon börjar skolan. Är rätt deppig faktiskt... det är nog dags att vända tillbaka dygnet nu!

Idag ska jag bara försöka njuta av sista dagen innan skolan, och mysa lite hemma. Och ikväll blir det nog en prommenad med elin :)

hola amigos

skor - Din Sko / leggins - cubus / jacka, tröja - BikBok / shorts - Gina

Som sagt jag älskar de här shortsen! De är otroligt nog från Gina, jag tycker de har kopierat urban outfitters jeansshorts lite. Men som sagt helt galet snygga :D

jag lever!

Jag bloggade inte igår. Jag minns inte ens senast jag inte bloggade på en hel dag. Men jag hade inga nya bilder att lägga ut och jag hade fullt upp. I fredags hade jag det super mysigt sen kom karl hit i lördags och vi såg på the last song, riktigt riktigt bra film. Gråter lika mycket varje gång, älskar kärleks filmer!

Nu sitter jag här framför tvn och ska se på hur många lingon finns det i världen, älskar den filmen också, så himla söt! Jag har nog aldrig sett så många filmer som på den här helgen. Egentligen gillar inte jag filmer så mycket, det är så långtråkigt. Men den här helgen har det funkat, hihi :D

Dessutom har det kommit massa snö igen. Jag gillar inte snö, det är blött och kallt, men jag måste erkänna att det är riktigt fint på bild! Så jag ska försöka ta mig ut idag och fota, annars i morgon :)
Jag slänger in den här mycket tjusiga bilden också, som amanda tog i torsdags. Måste säga att jag tycker jag är riktigt snygg.

gårdagen


sååå snygga!

Jag var i göteborg idag med amanda och elin. Jag och amanda drog också en sväng till universeum för att fota djur, så de bilderna kommer upp senare. Sen kollade vi självklart lite i affärer också, jag köpte ett nytt puder och de här super snygga shortsen på Gina, urläckra! Det är nog bara jag som köper shorts i januari, men jag kunde inte låta bli! :D

favorit plaggen

Ni har många gånger bett mig ta några kläder ur garderoben och visa upp mina favvo plagg. Så här kommer det!

Eftersom jag nästan jämt använder svarta byxor så visar jag upp lite toppar. Jeansen jag har på alla bilder är från cubus, och ear cuffen från glitter. Mina brillor får vara med på några av bilderna också!

1.
Tröja från BikBok och skjorta från H&M.

2.
Halsband och tröja från BikBok.

3.
Tröja från BikBok och halsband från Gina.

4.
Skjorta och bandeau från Gina.

5.
Halsband från H&M och tröja från BikBok.

6.
Tröja, halsband och armband från BikBok och ring från Gina.

Lite kul att nästan allt är ifrån BikBok... Haha, men det är min absoluta favorit affär helt enkelt!

Vilken outfit är er favorit? :D

hjärta

Den som kommenterar min handstil eller mina naglar får stryk.

recept

Några av er bad om receptet på cornflakeskakan, så här kommer det!
Blanda ihop allt utom kokosen och cornflakesen i en kastrull. Låt det koka upp och rör om. Ta sen bort kastrullen från plattan och häll i kokosen och cornflakesen, rör om hela tiden och blanda ihop allt. Häll sen upp det på en tallrik, eller ett finare fat kanske, eller lägg det i små pappersformar. Låt det stelna lite.

Sen har jag bara slängt på lite florsocker och hallon, för jag tyckte att det skulle bli fint att ta kort på, hehe. Men det kan man ju göra som man vill med. Allt detta tar typ 10 min, så stor hiss på det! :D

cornflakeskaka

Och ja, jag försöker läska er, mohaha.

Jag hade inget att göra idag så jag och mina systrar slängde ihop nått som vi kallar cornflakeskaka, det var riktigt smarrigt faktiskt!

hiss eller diss?

Minns ni mina brillor? Jag ska ju egentligen ha dom hela tiden, men jag slutade använda dom för ett tag sen. Vad tycker ni om dom? Är dom snygg eller inte? Kan jag använda dom? :)

min dag i bilder


objektivmugg

Nu ska jag fika i typ världens coolaste mugg och fat! Från coolstuff :D

hejdå frågamej, hej blogresponse

Jag har bytt mellan frågamej och blogrespose ett tag nu. Men nu byter jag tillbaka till blogresponse, och jag tror att jag stannar här! Frågamej har krånglat så mycket så nu blir det blogresponse!

I blogresponse kan ni fråga mig frågor om vad som helst, precis som i frågamej, och jag svarar. Det kan tex. handla om foto och kameror men också om vardagliga saker eller småsaker. Det är bara att fråga på!

frost

Det var inte dåligt fint ute på nyårsafton. Här är några snabba bilder jag tog när jag egentligen skulle fota amanda. Hoppas jag får fler chanser när det gäller att fota frost!

Och med tanke på vad jag sa igår om att jag verkligen saknar sommaren så har jag ändrat mig lite. Jag har ju inte åka skidor än i vinter, så några riktigt bra dagar i backen vill jag allt ha först. SEN kan det bli sommar!

.


Amanda II

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto: jag
Modell: Amanda

Fler bilder som jag och Amanda tog igår, så fin är hon! :)

nyår

Min nyår firades hos mig tillsammans med ida, elin och amanda. Det var galet & grymt!

RSS 2.0