TJEJKVÄLL

Jag hade en toppenkväll hos Lovisa igår. Vi lagade tacos, badade jacuzzi, myste till det genom att doppa frukt och lite annat i nutella, och så gjorde vi amerikanska pannkakor till frukost idag. Jag kan säga att jag kommer vara i matkoma i en vecka nu känns det som. Men åh vad trevligt vi hade det! 

VARDAGSLYX

Den här otroligt goda halloncheesecaken åt jag i onsdags, jag och några vänner gick och fikade efter skolan. Att fika måste nog vara något av det bästa jag vet, framförallt nu i mörka och kalla tider. Visst gillar jag själva fikat, men det är inte det som är det bästa. Det är så härligt att bara komma in i värmen i en mysig miljö och sitta och prata om allt och inget med trevliga människor. Ellerhur?
 
Aja, det här inlägget ska inte bara handla om fika (även om jag måste medge att det är ett väldigt trevligt ämne). Ikväll ska jag åka till Lovisa och ha en liten tjejkväll med henne och Fanny. Tacos ska lagas och jacuzzi ska badas. Något som är träffsäkert i alla lägen, så jag tror verkligen på en toppenkväll!

ON THE STAIRS

Canon EOS 70d + Canon 18-135/3,5-5,6
18mm / Iso: 100 / F3,5 / Slutartid: 1/320
Modell: Lovisa
Foto, redigering: jag
 
Här har ni resultatet av bilderna jag fotograferade på snygga Lovisa igår. Jag själv är riktigt nöjd faktiskt, mina personliga favoriter är nog de två första. Vad tycker ni? 

BOMBER JACKET

Jacka - BikBok / byxor - Dr Denim / Skor - DNA / tröja - ZARA
 
Idag fotograferade jag Lovisa i trappan som ni ser på bilderna ovan, blev riktigt nöjd med bilderna faktiskt! Jag ska ta och kolla igenom dem nu så de kommer förhoppningsvis upp imorgon. Lovisa passade även på att knäppa några bilder på mig som ni ser här uppe. Jag var tvungen att visa er min nya jacka!
 
Jag hade nämligen en kanondag i Göteborg i måndags. Fyndade bland annat den här supersnygga bomberjackan som 300 kr på BikBok. Det var 50% på massor med vinterjackor så jag kunde inte låta bli. Köpte dessutom lite nya träningskläder och andra härliga plagg, får visa er en annan dag!

MOT GBG

Kappa - BikBok / tröja - Ginatricot

WORK HARD

Hej på er alla fina!
Ännu en vecka har passerat och det är söndag. Har precis varit och kört ett härligt träningspass, det var himla skönt att få ta ut sig lite. 
Jag har dock ingen söndagsångest för jag är nämligen ledig från skolan måndag och tisdag (kompledigt för öppet hus igår och studiedag). Så imorgon ska jag åka iväg en sväng till Göteborg. Tänkte vara ute i tid för en gångs skull och köpa julklappar, och dessutom investera i lite nya plagg till mig själv :D

ÖPPET HUS

Idag har jag spenderat min lördag på skolan. Vi har nämligen haft öppet hus på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde där jag går och försökt att locka folk till att välja media. Vi gjorde det hela lite extra roligt och fixade så att alla fick komma och få en wanted-bild på sig själv. Halva nöjet var även att komma på ett häftigt namn till sin bild, haha! Min klass är så underbar, kan inte sluta skratta med dessa människor!

EVERYTHING THAT KILLS ME MAKES ME FEEL ALIVE

Har varit dränkt i läxor den senaste tiden, så det är vad jag har hållit på med de senaste dagarna. Hade så mycket hellre varit igång med kameran istället. Det är så jobbigt när man får massor med fotoinspiration och inte har tid. Dessutom förstör ju verkligen mörkret så här års. När jag åker till skolan är det svart ute, och när jag kommer hem från skolan är det också svart ute. Men då får man också passa på att testa lite nya fotoideér anpassade till mörkret. Ser fram emot detta!

50-ÅRS KALAS

Här har ni en hög med bilder från igår. Vi serverade som sagt på våra pappors 50-års kalas hela kvällen och det var riktigt kul faktiskt. Ganska stressigt ibland men på det stora hela var det verkligen roligt, haha!

TA MIG TILLBAKA

Sitter och kollar på gamla Körslaget klipp, och jag blir nästan tårögd. Herregud vad jag saknar allt. Shit. Det känns fortfarande så himla fel att inte vara i Stockholm på en lördag. Det här är verkligen något jag kommer att minnas föralltid. Vilken resa det har varit. Och VI VANN ju också för tusan, helt jäkla sjukt! Jag är så galet tacksam till alla underbara människor jag har haft chansen att lära känna. Körslaget är verkligen det roligaste jag någonsin varit med om! 
 
Hade förresten lite tid över idag så jag gjorde om lite i designen. Jag tycker det känns bli mer personligt och fräscht, och det är ju alltid roligt med lite nytt. Vad tycker ni? 

JAG ÄR REDO ATT DÖ FÖR ATT KÄNNA ATT JAG LEVER

Godmorgon på er allihopa! Helgen är här och det känns riktigt bra. Igår spenderade jag hela min dag i Skövde så jag hann inte kika in här. Men tack för all positiv respons på förra inlägget, då vet jag att jag ska försöka slänga in lite mer fototips. Kul att ni gillade det! 
 
Idag ska min pappa och min bästavän Karls pappa ha ett stort 50-års kalas ihop, de är nämligen lika bra vänner som vi. Så vi barn ska hjälpa till att förbereda hela dagen, och sen ska vi även servera ikväll. Kameran ska få följa med så ni får se bilder imorgon. Kram på er!

FOTOTIPS

Här har ni ett inlägg som förklarar hur jag tog bilderna i inlägget "Hide your tears".
När jag tog bilderna använde jag mig av mitt kamerahus Canon Eos 70d och objektivet Canon EF 50/1,8 II.
Jag hade ett ISO på 400, F1,8 och en slutartid på 1/50. Bilderna är tagna av mig med hjälp av stativ och fjärrutlösare. 
Det var helt kolsvart i mitt rum, utom en enda sänglampa som jag tände. Jag riktade ljuset uppåt så att det skulle träffa mig från sidan. Det behövs alltså inga proffsblixtar för att fixa ett spännande ljus, en vanlig lampa fungerar jättebra! Ljuset från lampan kunde jag reglera, så att jag fick ett lagom starkt ljus. Jag hade även på mig en tubtopp när jag fotograferade bilderna, för att få en avskalad känsla och slippa kläder som är i fokus. 
Här har ni en oredigerad bild:
Och här är samma bild fast redigerad:
Eftersom ljuset kommer från en lampa blir ljuset betydligt gulare än om det vore dagsljus eller kom från en blixt. För att få bort den gula tonen gjorde jag bilderna svartvita, eftersom jag tycker att det passade känslan i bilderna bra. Det går även att ta bort den gula tonen i en bild enkelt i Photoshop om du vill ha kvar den i färg.
Här kan ni se ett exempel:
Här har jag använt mig av kurvor (curves) och ändrat de blåa och gröna kurvorna på det här sättet:
Hoppas ni förstår, annars får ni slänga in en kommentar och fråga! Tyckte ni om det här inlägget? Vill ni ha mer sånt här? 

FILMOMSLAG

Här får ni se en skoluppgift jag precis blivit klar med. Vi skulle göra ett filmomslag till valfri film. Jag hittade på en film och tanken är att det ska vara en skräckfilm. Såg dock att det fanns en film som hette "Trapped" så jag tog skådespelarnamnen ifrån den filmen. Vad säger ni, skulle ni vilja se den? ;)
 
Annars så händer det inte jättemycket i mitt liv just nu. Jag har tränat och pluggat de senaste dagarna. Har även gått och förälskat mig i Daniel Adams-Rays nya skiva. Shit vad bra han är! Otroligt bra skiva, och han är en fantastiskt artist. Lyssna lyssna! 
Har förresten tagit en större, mer läsbar bild på artikeln om mig eftersom många av er var intresserad av att läsa den. Klicka här för att läsa artikeln!

MED I TIDNINGEN

Idag kan man läsa en artikel om mig i mittuppslaget i Skövdes lokaltidning SLA. Himla roligt! En trevlig tjej och kille kom och fotograferade och intervjuvade mig i onsdags, och här är resultatet. Känns lite konstigt att se och läsa om sig själv. Men än en gång; jätteroligt! 

MISS THIS


SUNDAY

Och så har det gått ännu en vecka och det är söndag igen. Tycker verkligen att veckorna rusar förbi nu för tiden.
Här får ni lite bilder på min frukost imorse. Jag var uppe ganska tidigt för att kunna åka in och träna, och jag körde riktigt hårt på gymmet idag! Blev ett mage/biceps pass. Började dessutom med 20 min löpning på löparbandet och avslutade med över 40 min på crosstrainern. Haha mina ben skakar nästan fortfarande, men det är så himla skönt efterråt ändå! Vissa dagar är man bara extra peppad på att träna och idag var en sån dag för mig, härligt! 

WE COULD DO THIS ALL NIGHT

Canon EOS 70d + Canon 18-135/3,5-5,6 + Canon Blixt 430EX + blixtdiffusor
18mm / Iso: 100 / F3,5 /  Slutartid: 1/100 / Blixtstyrka: 1/16
Foto, redigering, på bild: jag
 
Jag måste börja med att tacka för all fin respons ni gav mig på bilderna jag tog i förrgår! Blev så himla glad. Jag lovar att visa hur jag jag tog dem någon gång nästa vecka. 
Idag fotade jag lite mer färgglada bilder. Det var längesen jag använde min externa blixt nu men den är riktigt bra faktiskt. Det kommer bli mer av det nu när mörkret är på väg. 

HIDE YOUR TEARS

Canon EOS 70d + Canon EF 50/1,8 II + lampa från sidan
50mm / Iso: 400 / F1,8 /  Slutartid: 1/50
Foto, redigering, på bild: jag
 
Här har ni hela resultatet av bilderna jag tog igår! Vad tycker ni?

SMAKPROV

Tog fram mina kamerapryar och fotade lite självporträtt förut. Jag bara älskar att leka med ljuset, och såhär blev resultatet den här gången. Lämnade dock min skoldator med photoshop i skolan (redigerade denna lite snabbt i picmonkey), och jag vill redigera resten av bilderna ordentligt innan jag lägger upp dem. Men här har ni ett svartvitt smakprov! Resten kommer upp imorgon. 

I'VE GOT AN ELASTIC HEART

Hej på er! Hann inte blogga igår och hinner tyvärr inte göra så mycket idag heller. Har insett att jag har mängder med plugg att ta igen sedan min vecka på Cypern. Har bland annat ett matteprov imorgon som jag verkligen vill klara, så jag kommer spendera kvällen med min mattebok. Kunde ju ha varit roligare kan man säga men det måste göras. Snart är det helg igen. Vi hörs imorgon!

CYPERN


Blandade bilder från Cypern förra veckan.
 
Åååh jag vill tillbaka. Regniga Sverige är inte min grej. Vi bodde faktiskt inte på hotell, utan vi hyrde ett eget hus under veckan. Det fungerade riktigt bra, även om vi spenderade den mesta tiden vid havet. Jag, pappa och lillsyrran provade även på paragliding (som ni ser på tredje sista bilden). Det var galet läskigt men vilken utsikt! Vi flög där det var 25-30 meter djupt i havet, ändå kunde vi se botten. Snacka om klart vatten!

LOVISA

Canon EOS 70d + Canon EF 50/1,8 II 
50mm / Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/640
Foto, redigering: jag
Modell: Lovisa
 
Som jag nämnde igår så fotade jag även finaste Lovisa igår, även hon så galet snygg! 

FANNY

Canon EOS 70d + Canon EF 50/1,8 II 
50mm / Iso: 100 / F1,8 /  Slutartid: 1/640
Foto, redigering: jag
Modell: Fanny
 
Här är bilderna jag tog på Fanny igår, hur snygg är hon inte?! Det kändes kul att fånga det sista av hösten på bild också, innan alla löv hinner bli bruna och falla av. Jag tog även en hel drös med bilder på fina Lovisa, de kommer upp så småningom de också! 

RSS 2.0