ALLT SOM VI GJORT SNETT, DET HAR LETT OSS RÄTT

 Fredag!

MÖRKA NÄTTER

Töreboda by night.
Gick ut och knäppte lite bilder på den fina himlen förut. Jag stod mitt i vägen med kameran och stativet i högsta hugg, och vissa bilar till och med saktade in för att kolla lite extra på vad i hela friden jag höll på med, haha!
 
Tyvärr har vi ingen ordentlig snö här än, och det är järttetråkigt tycker jag. Bara i Skövde tillexempel där jag går i skolan (4 mil härifrån) är det massor med snö. Jag vill ha snö i lilla Töreboda med!

EN KVÄLLSTANKE I SVARTVITT

Jag vill vara överallt fast ingenstans. Jag vill vara allt fast ändå inte finnas. Jag vill ge gärnet på något och kämpa för något, men jag vet inte vad. Tankarna cirkulerar, min hjärna vägrar låta mig vara ifred. Jag är ensam i alla folkmassor, jag är ensam om att vara jag. Jag vill få folk att skratta, jag vill vara någon som sprider positiv energi. Men jag måste också få gråta. Man är inte hel om man saknar hälften. Mitt hjärta bultar, men det funkar inte. Men dom säger ju att det finns en mening med allt, jag ska bara fortsätta försöka hitta den. Jag lämnar allt bakom mig nu. För jag kommer aldrig släcka elden, men jag vägrar låta den bränna mig mer.

THIS GIRL IS ON FIRE



Skruvade upp ISO:n såhär i höstmörkret och tog lite självporträtt.

Q/A

Här har ni svar på lite frågor jag har fått den senaste tiden. Jag har tyvärr inte möjlighet att svara på alla frågor jag får som kommentarer. Fråga mig istället i blogresponse! Det är den blåa rutan i sidomenyn, där kommer ni garanterat få svar. Annars måste jag bara tacka för alla fina kommentarer jag får. Jag läser självklart alla, och ni gör mig bara så glad! :D
 
Hej har du premium? hur gör du din design? Din design är såååå fin och allt :D Jag har alltid undrat hur alla gör så att deras blogg är såå fin!? Det skulle vara så snällt,SUPERSNÄLLT att berätta hur du gör.
- Hej! Jag har inte premium, jag har vanliga blogg.se fast ett eget domän. Jag har blivit sponsrad med det men vet tyvärr inte hur man blir det, jag fick bara en förfrågan. Vanigtvis får man köpa ett eget domän. 
Tack så mycket! Din bloggdesign ändrar du i din stilmall och kodmall. Det hittar du under design. Jag kunde inte heller ett smack om koder och bloggdesign när jag började blogga. Men man får testa sig fram och googla runt lite. Det finns massor med information om bloggdesign på internet, bara man vill och har intresset för att läsa sig.
 
Tränar du något särskilt?
- Nej det gör jag inte, jag har aldrig varit någon sporttjej. Men jag försöker träna lite hemma och springa minst en gång i veckan.
 
Använder du Canon EF 50/1,8 II objektivet när du fotar dig själv?
- Ja det gör jag :)
 
Vart går du esteik&media? Och hur gillar du programmet?
- Jag går i Skövde på Västerhöjdsgymnasiet, och jag tycker det är jättekul! Det är inte så mycket om foto just nu, men det kommer. Just nu håller vi på mycket med redigering och grafisk design, och det är också kul! Även om fotografering är min grej egentligen.
 
Hur får du in fokusen så himla bra när du tar självporträtt?
- Jag använder LiveView när jag fotar självporträtt, och sen vrider jag skärmen mot mig så jag ser mig själv (jag har en vridbar skärm på min kamera). Sen ser jag bara till att fokusen (den lilla rektangeln) är på mitt ansikte innan jag trycker av fjärrutlösaren. Sen brukar jag alltid höja skärpan lite extra vid redigeringen också. 
 
Har du en fotostudio hemma eller något?
- Nej det har jag inte. Bara en vit vägg ovanför min säng, men den duger fint tycker jag! :)
 
Använde du någon lampa eller typ externblixt när du tog bilderna i inlägget "black and white"??:)
- Jag hade bara min skrivbordslampa tänd och riktad rakt mot mig, ingen blixt. Det fanns inget annat ljus i hela rummet, det var på kvällen :)

BÄSTA


Spenderar min dag med Kalle.

FRULLE

Har verkligen börjat tycka om att lägga ner lite tid på goda frukostar och mellanmål. Det är så gott, och sen är det viktigt att ta kort på det också och lägga ut på instagram (@tildaengdahl) och bloggen så att alla kan se hur duktig man har varit ;)

DEN TJUGOSJÄTTE NOVEMBER

Har haft ett supermysigt dygn med Amanda, hon får en alltid att skratta.
 
Direkt efter jag kom hem från Amanda så åkte jag in till sjukhuset för att hälsa på min åttaåriga lillasyster. Hon fick nämligen åka in på akuten igår och operera bort blindtarmen, stackars liten. Hon mådde ändå bra efter omständigheterna men blir nog kvar där ett par dar. Älskar dig gumman, tänker på dig.

VECKANS BLOGG

Är veckans blogg på blogg.se´s startsida den här veckan, jättekul! Tack projektledare Sanna och blogg.se, och välkommen till alla nya läsare! :D

+


Bilder tagna av mammi ♥
Byxor - Dr Denim / skor - Dr Martens / jacka, linne - Cubus / öhänge - BikBok
 
Hej på er! Var i Stockholm igår med pappa över dagen. Köpte en hel del grejer och kollade på Dirty Dancing (när alla andra kollade på SHM). Haha, men vi hade det jättebra. Jag köpte bland annat jackan, byxorna och linnet som är på bilderna.
Tycker synd om er alla som ska tillbaka till skolan och jobbet imorgon, jag har ju som sagt ledigt två dagar till. Härligt! Så jag ska dra till Amanda nu snart för att spendera kvällen med henne :D

Befinner mig i Stockholm


retro


Fredag!
Alltid lika skönt med fredagar. Är dessutom ledig på måndag och tisdag så jag tar långhelg! Tog lite självporträtt med retro känsla när jag kom hem från skolan, är inte jättenöjd med lägger ut dom ändå.
Nu ska jag äta Ben & Jerry´s och se x-faktor! :D

mystorsdag

Jag vet, det är illa.
Jag har mjukisbyxor på mig! Drog på mig det så fort jag kom hem från skolan idag. Haha kom ihåg bilden, för det får ni nog aldrig se igen ;)
 
Annars är det torsdag idag, och jag ska bara ta det lugnt och försöka plugga! :)

TVÅ SNABBA FRÅN IDAG

Idag kom jag hem vid två och har sen dess spenderat dagen med Karl. Vi har mest snackat skit och ätit pizza, och nu ska vi se på Ted! :D

BLACK & WHITE


Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II + reflexskärm silver
Foto: jag
På bild: jag
 
Här har ni resutlatet av bilderna jag impuls fotade igår kväll. Vad tycker ni? :)

WE ARE YOUNG RIGHT NOW

 Körde på en spontan fotografering så här på kvällen, resultatet får ni se imorgon! :)

MONDAY

Kom hem tidigare från skolan idag vilket var jätteskönt. Man är alltid så trött på måndagar! 
 
Såg förresten att jag är länkad av blogg.se idag igen, vilket är jättekul! Mitt inlägg pink trousers är med på sidan när man loggar in. Tack till blogg.se!
Jag säger som sist och välkomnar alla nya läsare! Hoppas att en del av er stannar kvar :D

LOOK OF TODAY


 Jeans - Cubus / linne - Ginatricot / jacka - BikBok / skor - Dr Martens

MITT RUM

Det är väldigt många som undrar över hur mitt rum ser ut och vill att jag ska lägga upp bilder på det. Så här har ni! Det är den vita väggen över sängen som jag fotar vid när jag vill ha vit bakgrund, och dom stora fönstren får jag bra ljus ifrån :)

BREAKING DAWN PART 2

Med lite småfula bilder på mig och en biljett kan jag säga att jag ska till Skövde med Amanda nu för att se Breaking Dawn Part 2, ser verkligen fram emot detta! :D

PINK TROUSERS

Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto: jag
På bild: jag
 
Jag trotsade regnet idag och knäppte lite bilder i växthuset :D

sjukling

Jag tror inte det syns på bilderna i inlägget under, men jag har gått och blivit sjuk.
Bara över en natt blev jag jätteförkyld, det är hemskt verkligen. Och om inte det vore nog så har jag en hemsk träningsvärk också. Jag vet att jag sa att jag hade träningsvärk i helgen, men det var ingenting jämfört med vad jag har nu. Vi hade en fruktansvärt jobbig idrottslektion i tisdags, så jag har knappt kunnat gå på två dagar. Haha, men jag hoppas det är bättre imorgon! Nu ska jag unna mig lite Ben & Jerry´s :D

todays

Skjorta - H&M / body - Nelly / shorts - Ginatricot / hatt - Carlings

scones

Åh så gott det kan vara. Ni som hängt med här ett tag kanske har listat ut min kärlek till nybakta scones och o´boy. Det är i alla fall i princip det bästa jag vet. Så jag struntade i mitt lata jag idag och bakade scones. Så nu ska jag allt äta! :D

new day, new possibilities

Mot skolan!

kul!

Märkte tidigare idag att jag fick en himla massa kommentarer på inlägget "lite vintrigt och lite efterblivet" samt att statistiken steg väldigt. Förstod inte alls först försen en kompis berättade att jag var länkad av blogg.se idag! Kul! Har varit det en gång innan och det är alltid lika kul, tack blogg.se! 
 
Har läst igenom alla era kommentarer och ni är ju för snälla! Jag välkomnar alla nya läsare och hoppas att en del av er stannar kvar! :D

I feel free, I feel freedom

Gick och införskaffade mig en hatt från Carlings idag, gillar den starkt!
Såhär såg jag ut idag också. Jag vet att bilderna blev dåliga, men det är ju kolsvart när jag kommer hem nuförtiden så jag får köra med bara lampor som ljus :)

Sömndag

Tillbringar min dag med datorn, o'boy och nelly's nya tidning. Drog ut på en riktig springrunda och ett träningspass igår så har en hemsk träningsvärk. Så jag tror inte jag gör så mycket mer idag ;)

I wanna scream till the words dry out

Spenderar lördagskvällen med mig själv, dexter och godis.

fredagsmys med tjejerna


Hade en toppenkväll hos Stina igår med tjejerna. Vi åt tacos, badade tunna, pratade och avslutade med kladdkaka och godis!

love it

Kollar runt lite på chicy.se och blir helt förälskad. Ska dra iväg en stor beställning därifrån när jag får pengar. God bless fashion säger jag bara.

look of today

Tröja, scarf - H&M / jeans - Dr Denim / örhänge - Ur & Penn / Skärp - Gekås, Ullared
Matchade med svarta Dr Martens också. Hade tänkt att ta bilderna ute men det regnar ju så.
 
Märke igår att ni ville se mer outfit bilder, så här ser ni hur jag ser ut idag :D

Kul att sluta kl 1, inte lika kul att cykla hem i ösregn

Bjussar.
 
Är skitblöt. Och ganska snygg också.

jag vill inte bara existera, jag vill leva också

Det har blivit väldigt mycket självporträtt på sista tiden, det är ju nästan pinsamt. Men sanningen är ju att jag så ofta känner för att ta porträtt men har ingen modell i närheten. Men jag lovar att jag ska börja variera mig mer, med vardagsbilder och annat :D
 
Vad vill ni att jag bloggar mer om? :D

smoothie

Då var det onsdag.
Veckan rullar på! Kom hem kl 4 idag vilket är ganska tidigt för min del. Mamma gjorde banan, hallon och choklad smoothie, vilket är typ det godaste som finns!
 
Nu ska jag dra mig ut på en promenad :D

lite vintrigt och lite efterblivet

Tycker rubriken beskriver bilderna väldigt bra :D

Every end is a new beginning


Canon EOS 600d + Canon EF 50/1,8 II
Foto: jag
På bild: jag

gårdagen

Haha, hade en toppenbra kväll igår hos Stina. Tyvärr får ni nöja er med lite dåliga mobilbilder för jag tog inte med kameran dit. Man skulle vara ordentligt utklädd vilket alla hade gått in för så det var kul. Själv var jag ett bi ;)

Älskade Lana Del Rey

Kan inte sluta lyssna på låten och kolla på videon. 10 fantastiska mintuter. Älskar miljön och ljuset, älskar henne, älskar dramatiken, älskar låten. Nostalgi.

Vad jag köpte

Här är vad jag fick med mig hem från Ullared i tisdags: ett linne, en scarf, en pälsjacka, två skärp, en parfym, en ring, ett iPhone skal och lösögonfransar. Köpte dessutom lite halloween smink och presenter. 
 
Sen vet jag att jag lovade bilder från halloween festen också, men tyvärr glömdes det bort och jag tog inte en enda bild. Det var synd, men vi hade kul iallafall!
 
Nu har jag precis kommit hem från Skövde och väntar på att Karl ska komma över. Vi ska fixa med lite grejer och ikväll blir det fest för min fina vän Stina! :D

RSS 2.0