NEW NAILS AND NEW YEAR

Igår var jag iväg hos duktiga Jennifer Olofsson i Töreboda och gjorde nyårsfina naglar, är supernöjd!
 
Jahopp, imorgon är det alltså 2014. Det är helt galet vad fort det här året har gått, ändå har jag hunnit med så himla mycket. Jag tänkte att ni ska få en årsresumé här på bloggen i veckan så kan vi tillsammans minnas vad som har hänt här. Ett roligt och bra år har det i alla fall verkligen varit, det kan jag säga!
 
Ikväll ska jag fira nyår ihop med mina härliga vänner. Vi ska vara ett gäng hemma hos mig först och äta riktigt gott, sedan ska vi ge oss iväg på större festligheter. Jag tror det kommer bli en superbra kväll!
Jag har faktiskt dessutom bestämt mig för att dissa klänningen, och kommer istället köra på en svart byxdress ihop med ett större silvrigt halsband och dessa Jeffrey. Lovar att visa er bilder på hela outfiten nästa år (imorgon hehe). 
 
Jag vill avsluta mitt sista inlägg för i år med att önska er alla ett riktigt riktigt gott nytt år! Måste även verkligen passa på att tacka er för året som gått, och för att ni fortsätter titta in här och uppskattar det jag gör. Ni läsare betyder allt för mig. Inget gör mig gladare än era härliga och peppande kommentarer. Ni är helt enkelt bäst, kom ihåg det och ha ett toppenbra 2014 nu!!

NEW IN

Jeans - Topshop / tröja - ZARA / väska - H&M
 
Fick med mig den här kuvertväskan för 149 kr och tröjan för 99 kr (!?) hem från Göteborg igår, är supernöjd måste jag erkänna! Jag köpe även ett par helt vanliga vita små hörlurar till min telefon, då jag väldigt smart glömde mina gamla på tåget häromdagen hehe. 

FINA DU

Har spenderat min dag med den här finisen. Stackaren blir utsatt hela tiden när jag vill testa mitt nya objektiv, haha. Men vad kan jag säga, finare motiv får man ju leta efter! 
Nu ska jag packa ihop lite grejer, sen drar vi oss mot Skövde och spenderar natten hos Gustaf. Bilder på vad jag köpte i Göteborg igår får ni se imorgon, kram på er! :D

GBG

Igår var jag iväg till Göteborg med dessa störtsköna tjejer, Fanny och Lovisa. Vi var modiga nog att inta mellandagsresan trots alla otroliga folkmassor. Men trevligt var det, och jag fick allt med mig lite grejer hem. Närmare bestämt en t-shirt från ZARA, nya hörlurar och en kuvertväska från H&M. Trevligt trevligt!

HATTFNATT

Haha, hallå på er! Måste bara börja med att säga: OH HERRE vad jag gillar mitt nya objektiv! Skärpedjupet och ljuset är fantastiskt, vilket är två egenskaper som jag verkligen uppskattar hos ett fotografi. Skärpan är även mycket bättre än på mitt förra Canon EF 50mm F1,8. Fast det objektivet tänker jag dock fortfarande rekommendera starkt, då det gör bilderna så otroligt mycket ljusare och finare än ett standardobjektiv!
 
Förövrigt så är det riktigt bra med mig! Julen börjar passera förbi och jag blickar istället framåt mot nyår och det nya året. Vädret kunde nog dock inte varit tråkigare. Det är ju sämsta möjliga tråkigaste vädret för oss fotografer. Varken löv på träden eller vacker snö. Inget som får min kamera att gå igång direkt. Dessutom blir det ju mörkt innan fyra så man kan inte heller jobba med ljuset. Usch! Vi får hoppas på en förbättrning snart. 

B&W

Canon EOS 70d + Canon EF F1,4 USM + lampa
15mm / Iso: 500 / F1,4 /  Slutartid: 1/50
Foto, redigering, på bild: jag

JULKLAPPARNA

Jag hade en supermysig julafton igår, hoppas ni alla hade det lika bra! Jag fick mitt efterlängtade objektiv, nämligen Canon EF 50mm f/1,4 USM! WIHOOO! Är så jäkla glad! Det är ju storebrodern till mitt mycket väl användna lilla älskade Canon EF 50/1,8 II. Det objektivet har varit min bästavän ett bra tag, men nu är det dags för mig att gå vidare. Så nu kan även jag fotografera med den stora maxiala bländaröppningen 1,4. Åh jag kan inte vänta på att få testa det!
Jag fick även ett supergott hallon/vanilj te i julklapp, tredje boken i Elsas Mode-serien, body butter, pengar och diverse presentkort. Är hur nöjd som helst! 
Fick ni något bra i julklapp? Kanske någon härlig karmerapryl? Berätta!

GOD JUL

Nu har julskinkemackan och tomtegrötsfrukosten ätits (jag fick inte mandeln men jag är glad ändå). Nu väntar vi in julbordet och efter det är det Kalle Anka-dags. Sen blir det till att frossa i alla julklappar. Jag önskar mig ett speciellt objektiv, hoppas verkligen att jag får det hihi. 
Jag önskar er alla en riktigt god jul och en enorm julkram. Ha en toppenmysig dag nu allemannans!

CHAI

Jag är helt galen i chailatte. Jag skulle verkligen behöva lite vuxenpoäng genom att dricka kaffe, men jag klarar det inte. Det smakar ju så illa! Istället har chailatte blivit en jättefavorit för mig. Och gissa vilken tidig toppenjulklapp jag fick av Gustaf? Jo, nämligen Expresso House egna pulver som man kan göra egen chailatte hemma av. Jag testade förut och den var verkligen hur god som helst. Härligt, nu har jag också något gott att dricka hemma när alla andra ska vara tuffa och dricka kaffe. Den är nog ännu godare om man dessutom skummar lite mjölk och har på toppen, men det får jag göra någon dag när jag har mer ork. Idag fick det räcka med lite kanel som pricken över i:t. 
Nu ska jag slå in mina sista paket med denna kopp chailatte som sällsakap och julmusik i högtalarna. Imorgon är det dags, åh så mysigt det ska bli!

2 DAGAR

Trots att snön fortfarande inte syns till på långa vägar kan jag inte låta bli att få lite julkänsla nu ändå. Va tusan; det är ju faktiskt julafton om två dagar! Idag tog vi dessutom in granen, så nu står den pyntad och klar med massor av paket under sig. Så även om snön vägrar dyka upp tänker jag faktiskt vara redo för jul nu!
Har ni fått igång någon julkänsla än, eller känns det som om tiden snabbspolat fram till våren? 

HAPPINESS

Två bilder från när jag och Gustaf var på Jul på Liseberg i söndags. 
 
Det är en hel del av er som undrar vem denna Gustaf är som jag har börjat umgås med, och det är väl dags att erkänna för er nu att han faktiskt är mer än en vän. Vi har träffats ett tag nu och det känns himla bra, han är en toppenkille verkligen. Allting har varit väldigt oväntat och jag hade verkligen inte förberett mig på det här. Men vad kan jag säga; han gör mig helt enkelt bara så himla glad :D
 
Jag har i vilket fall spenderat det senaste dygnet med honom, och vi har haft det toppenbra! Ikväll ska jag dra över till Elisa. Vi ska äta pizza och holiday chips med holiday dipp och fortsätta vårt Saw-maraton som vi påbörjade för någon vecka sedan. Kommer nog bli en superkväll!

JULLOV

Nu tar jag ett välförtjänt jullov, jippi! 

SPELNING

Foto: Jessica Hägg
 
Torsdagen är här, och det innebär att jag har jullov om en dag. Jippi! Julkänslan ligger dock på noll, men jag hoppas att den laddas upp under helgen.
Idag har Team Elisa en spelning på Commerce i Skövde kl 19:00. Vi sjunger först ihop med Elisa en drös med låtar från Körslaget, och sedan sjunger Elisa's ensamma efter oss. Jag tycker absolut att du ska komma och kolla om du har möjlighet! Lovar att det kommer bli en toppenshow, och det ska bli superkul att sjunga med alla dessa underbara människor igen! :D

ALL BLACK

Hej på er! Jag kom på att jag helt har glömt visa er den här fräcka hatten som jag köpte för ett tag sedan, från H&M. Den fick pryda mitt huvud idag ihop med kläderna på bilden. Att köra på helsvart måste bara vara ett typiskt exempel på less is more, gud vad jag gillar det!
Idag gjorde jag min sista ordentliga skoluppgift, vilket känns helt fantastiskt! Det betyder att jag inte behöver plugga ett skvatt mer i år. WIHO! Och på fredag är det dags för jullov, det känns inte helt fel faktiskt. 

JUL PÅ LISEBERG

Igår hoppade jag och Gustaf över söndagsångesten och spenderade dagen på Jul på Liseberg i Göteborg. Det är riktigt mysigt där faktiskt! Måste nog erkänna att jag har underskattat det lite, men det väckte verkligen julkänslan inom mig. Kan knappt förstå att det i princip bara är en vecka kvar till julafton, jisses vad mysigt det ska bli!

ATT FROSSA I FIKA

Igår var jag med och hjälpte till på barnkalas, och hejdundran vad godsaker det fanns! Tur att det blev lite över. 

SVARTVIT TORSDAG

Igår spenderade jag min dag med den här killen.
 
Jag blåser bort. Herregud vad det ska blåsa nu för tiden. Det var dessutom hur länge sen som helst som jag såg himlen eller kände solens strålar. Grått och trist är vad det är ute. Hela tiden. Den snön som fanns här är snart borta. VAD HÄNDER. Jag vill ju ha snö på julafton, vem vill inte det liksom. Om snön nu ändå har bemödat sig med att komma kan den väl stanna. I alla fall tills julafton. 
Men förutom det trista vädret är det bra med mig! Livet rullar på. Skolan trycker ganska hårt nu innan jullovet men det får det väl vara värt. Det ska ju bli så otroligt skönt med lov om en vecka! Så ikväll ska jag skriva om den industriella revolutionen. Och käka pizza. Och chips. 

GORGEOUS

Canon EOS 70d + Canon EF 50/1,8 II + ett gäng coola blixtar
50mm / Iso: 100 / F22 / Slutartid: 1/250
Foto, redigering: jag
Modell: Fanny
 
Igår knäppte jag lite bilder på Fanny i skolans fotostudio, hur snygg är hon inte!?

GIRLS NIGHT

Min lördagskväll spenderade jag hos Stina ihop med Linnea och Elisa. Grymma tjejer det där! Vi badade tunna, gjorde hemmagjord pizza och myste till filmen "Hur många lingon finns det i världen" ihop med mänger av godis och chips. Inte fel alls måste jag erkänna. 
 
Idag ska jag hem och försöka plugga så mycket som möjligt, wish me luck!

PEGASUS

Nej jag har inte skaffat häst och nej detta kommer inte bli någon hästblogg, haha! Min lillasyster Thea har dock nyligen fått en egen häst, Pegasus, och igår hängde jag med henne och mamma till hästen för att knäppa lite bilder. Jag är själv inget jättefan av hästar, men fina är dom verkligen!

LIGHTS

Canon EOS 70d + Canon EF 50/1,8 II + ett gäng coola blixtar
50mm / Iso: 100 / F22 / Slutartid: 1/250
Foto, redigering: jag
Modell: Lovisa
 
Här har ni resultatet av bilderna jag tog på Lovisa i skolans fotostudio i onsdags. Det var riktigt kul att prova på något nytt (jag som för det mesta tar porträtt i naturen) och jag skulle kunna ha stannat i den studion hur länge som helst. Jag har till exempel aldrig fotat med så högt bländartal någonsin förut, men tack vare det starka ljuset från blixtarna passade det sig här. 
Jag fick frågor på hur jag gjorde ljussättningen, och jag använde mig av tre blixtar. En snett bakifrån med paraply på, och en på andra sidan om henne snett framifrån med diffuser. Men det som gjorde bilden enligt mig är den tredje blixten som jag valde att placera bakom henne. På så sätt skjuts hon ut från bakgrunden och bilden blir lite intressantare!
 
Hur som helst, vad tycker ni om bilderna? Har ni någon favorit? :D

HEJ MITT VINTERLAND

Inatt kom vinterns första snö till Töreboda, och jag måste erkänna att det är himla mysigt alltså! Jag är inget jättefan av snö men visst ska det vara snö på jul ändå. Så jag hoppas verkligen att snön håller i sig tills dess, men sen får den dock gärna försvinna. Idag har det dessutom varit närmare snöstorm. Så visst, snö i alla ära, men inte när hälften av den flyger runt i luften kors och tvärs.
Nu ska jag dra iväg med mina bästa tjejer på en partykväll, hoppas ni alla får en fin fredag! 

ETT SVARTVITT JAG

Här får ni ännu en svartvit studiobild torsdagen till ära. Denna gången på mig. En bild som Lovisa knäppte snabbt mellan bilderna jag tog på henne igår. 
 
Imorgon är det fredag och det känns hur bra som helst. Jag kommer spendera helgen med mina grymma tjejer, då kan inget gå fel!

STUDIOFOTOGRAFERING

Canon EOS 70d + Canon EF 50/1,8 II 
Foto, redigering: jag
Modell: Lovisa
 
Idag fotograferade vi i fotostudion i skolan på fotolektionen. Det var otroligt roligt att testa på något nytt, jag som är så van att fota porträtt i naturen. Men jag testade mig fram med ljuset och tycker faktiskt att det blev en hel drös bra bilder! Här har ni ett smakprov så länge, resten kommer upp i veckan.

SVARTVITT

Hallå bloggen. Vi har påbörjat ännu en ny vecka med nya möjligheter. Tror inte jag är ensam om att tycka att skolan är ganska tung just nu. Vi har massor med plugg men det är bara att kämpa på, det inte långt kvar till jullovet! Även om snön inte syns till så måste jag erkänna att jag allt har fått lite julkänslor. Julen måste ändå vara den mysigaste tiden på året!

RSS 2.0